Masca del Tacco Ro'Si Pinot Nero Rosato
1 fles (0,75 L)
Masca del Tacco Ro'Si Pinot Nero Rosato - Puglia - Italië
Deze rosé wijn van Masca del Tacco wordt gemaakt van de Fiano druiven. Deze wijn heeft Intense zalmroze kleur. In de neus aardbeien, kersen en watermeloen. Gevolgd door rozen en aromatische kruiden. Romig, zacht en sappig in de mond, fris en smakelijk met een lange fruitige afdronk.
De lekkerste eettips in combinatie met de Masca del Tacco Ro'Si Pinot Nero Rosato
Heerlijk bij pasta met tomaat- en of zeevruchtensaus, tonijntartaar, risotto, zalm of Thaise kip.

Nutamo krijgt een 9.3/10 ( 2522 beoordelingen ) bij
Specificaties
Wijnhuis | Masca del Tacco |
---|---|
Wijnland | Italië |
Wijnstreek | Puglia |
Appellatie | IGP Puglia |
Bottelaar | Masca del Tacco, 00078 Monteporzio Catone (Roma) Italia |
Wijnsoort | Rosé wijnen |
Druivenras | Pinot Nero |
Fles inhoud | 0,75 L |
Allergenen | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage | 12,5% |
Serveertempratuur | 10 - 12 °C |
Kleur | Zalmroze |
Geur | Aroma's van aardbeien, kersen, watermeloen, rozen, aromatische kruiden |
Smaak | Romig, zacht, sappig, fris, lange fruitige afdronk |
Minimumleeftijd | Geen 18, geen alcohol |
LET OP | Alcoholconsumptie schaadt de zwangerschap |
Wijnhuis omschrijving - Masca del Tacco
Masca del Tacco is in 2010 opgericht door Felice Mergè en zijn vader Armando. Zij kochten een gebouw in Erchie, een klein stadje in de provincie Brindisi (Puglia), en knapten dit op. Bij Masca del Tacco staan traditie, identiteit en territorium hoog in het vaandel maar ook passie, toewijding en ervaring zijn waarden die door het bedrijf gedeeld worden. Het wijnhuis verbouwt lokale druiven en maakt gebruik van de potentie van de bodem, waardoor de wijnen zowel een moderne als unieke historische uitdrukking hebben.
Herkomst van de wijn
Gelegen in Apulië (Puglia). De bodem bevat rode aarde. Dit zorgt voor een rijke bodem aan organische substanties.
Vinificatie - Masca del Tacco Ro'Si Pinot Nero Rosato
Gescheiden vinificatie van de losse druiven, zachte persing en fermentatie bij zeer lage temperatuur in een gecontroleerde omgeving met kort contact met de schil, vervolgens rijping in roestvrij staal op het gist.