Cacaopoeder

Cacaopoeder is een puur product. Het is een tikkeltje bitter, maar geeft overal een intense cacaosmaak aan. Rauwe cacao is zelfs een superfood! Het is onverhit en daardoor zijn de goede voedingsstoffen behouden. De combinatie van lekker en gezond zien we bij Nutamo graag. Daarom hebben we kwalitatieve cacao in ons assortiment: rauwe cacaopoeder.

Sorteer op
Chocolade Truffels met slagroom
€ 6,99
Vandaag besteld, overmorgen in huis
Chocolade flikken met gekarameliseerde noten
€ 4,99
Vandaag besteld, overmorgen in huis
Chocolade studenten flikken puur
€ 4,99
Vandaag besteld, overmorgen in huis
Chocolade studenten flikken melk
€ 4,99
Vandaag besteld, overmorgen in huis
Chocolade rijstbollen gemengd
€ 3,99
Vandaag besteld, overmorgen in huis

Wat is rauwe cacao?
Cacaopoeder komt van cacaobonen. Hiervoor worden cacaobonen gefermenteerd, gedroogd, gebrand en ten slotte gemalen tot een dikke, vloeibare cacaomassa. Deze substantie wordt verwerkt tot cacaoboter en cacaopoeder. Anders dan ‘normale’ cacao, worden de cacaobonen voor rauwe cacao niet gebrand. Rauwe cacao is dus onverhit. Dit maakt dat alle goede voedingsstoffen nog aanwezig zijn. Rauwe cacao is dus vele malen gezonder dan gewone cacao.

Cacao als superfood
Rauwe cacao is zelfs een superfood. Want het is rijk aan vezels en mineralen zoals kalium, calcium en magnesium. En ook bevat het antioxidanten, namelijk flavanolen. Deze flavanolen hebben zelfs een gunstig effect op de elasticiteit van je bloedvaten. Volgens het Voedingscentrum heeft onderzoek aangetoond dat je dit effect bereikt als je dagelijks 2,5 gram rauwe cacaopoeder inneemt: ongeveer 2 theelepels. De flavanolen voorkomen ook weefselschade en verlagen mogelijk het risico op kanker en hart- en vaatziekten.

Smaakmaker
Cacao is een echte smaakmaker voor veel gerechten en is dus ook nog eens gezond. Reden genoeg om het toe te voegen aan je dagelijkse eetpatroon! Maak er chocolademelk van, gebruik het in al je baksels en doe een schepje rauwe cacaopoeder door gezonde shakes, smoothies en bananenbrood. Ook smaakt het heerlijk in havermout, pannenkoekjes en desserts. Bestel jouw rauwe cacaopoeder bij Nutamo. Kies zelf hoeveel gram je nodig hebt. Wij zorgen dat het binnen 24 uur naar je onderweg is.