Gedroogd fruit

Bij Nutamo hebben wij het ultieme snoepwaar gevonden... gedroogd fruit! Door de mooie kleuren en handige stukjes kunnen wij er niet van afblijven. Ons gedroogde fruit zit vol vitaminen en hebben geneeskrachtige werkingen. Wij verkopen een ruim assortiment aan gedroogd fruit zodat ook jij van ons snoepwaar kunt genieten!

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Gedroogd fruit zit vol vezels en antioxidanten

Eigenlijk is gedroogd fruit door het drogen ontdaan van het water. Behalve vitamine C, zijn alle voedingsstoffen uit het fruit nog aanwezig. Gedroogd fruit is dus gezond! Zo zitten pruimen vol antioxidanten en vezels. Eet je er drie per dag, dan profiteer je al van de voordelen! En naast pruimen, zijn vijgen ook supergezond. Ze bevatten zóveel vitamines en mineralen, dat ze zelfs een geneeskrachtige werking hebben. Zo verzachten ze keelpijn, helpen ze tegen verstoppingen en dragen ze bij aan een stabiele bloedsuikerspiegel.

Tussendoor, in de yoghurt of op een kaasplateau

Gedroogd fruit is ideaal als snel tussendoortje. Maar het fruit smaakt ook heerlijk in de yoghurt of kwark. Bijvoorbeeld samen met een handje noten of zaden en pitten. En wat dacht je van gedroogd fruit op een kaasplateau? Je zult zien dat de abrikozen, dadels of vijgen binnen no-time zijn opgesnoept. 

Gedroogd fruitsoorten zijn smaakmakers pur sang

Doe het fruit ook eens door het beslag van een cake of taart! Een fruitmix met aardbei, ananas, mango en papaya is hiervoor heel handig. Verder maken onze rozijnen jouw zelfgebakken brood extra lekker, doet de gember het goed als topping op een baksel en zijn de cranberries perfecte smaakmakers bij vleesgerechten.

Om je het bij Nutamo graag gemakkelijk maken, zijn de meeste fruitsoorten uit ons assortiment ontpit. Zonder veel gedoe geniet je dus van al dit lekkers. En dát is waar wij in ons familiebedrijf voor staan – al sinds 1991.