Krenten

Krentenbrood, krentenbollen, oliebollen met krenten… In allerlei heerlijke baksels kom je deze gedroogde, pitloze druiven tegen. Ze smaken zoetig en zijn mooi klein van formaat. Bij Nutamo hebben we donkere rozijnen. Die zijn namelijk nog zoeter dan de lichtkleurige krenten. Ideaal om gerechten mee te verrijken. Maar ook zijn ze lekker om zo uit je hand te eten of om ze samen met noten door je kwark te doen.

Sorteer op
krenten

Vanaf € 2,19

Vandaag besteld, overmorgen in huis

Krent of rozijn?
De krent lijkt nogal op de rozijn. Allebei zijn het dan ook gedroogde druiven. Het verschil zit hem vooral in de grootte: krenten zijn kleiner dan rozijnen. Dit verschil komt door het gebruik van verschillende druivenrassen. Voor krenten wordt het druivenras Raisin de Korinthe gebruikt, voor rozijnen vaak het ras Sultana.

De krenten uit de pap
Niet alleen is er een verschil in het formaat. Ook de smaak van krenten is iets anders dan die van rozijnen. Krenten smaken iets droger en zuurder dan rozijnen. Toch zijn ze nog altijd zoet. Een krent bestaat namelijk voor zestig procent uit suiker. Niet voor niets luidt het spreekwoord: de krenten uit de pap halen. Ze zijn immers zo lekker! Ondanks het hoge gehalte suikers, hebben krenten wel voedingswaarde. Zo zit er relatief veel kalium in. Dit is een belangrijke voedingsstof en draagt bij aan een normale bloeddruk.

Versgarantie
Bij Nutamo kies je zelf je hoeveelheid krenten: 250, 500 of 1000 gram. Hoeveel je er ook bestelt, je weet zeker dat je krenten van topkwaliteit bestelt. Wij geven een versgarantie en pakken alle producten met zorg in. Als familiebedrijf hebben we al meer dan 25 jaar ervaring. Drie generaties sterk staan elke dag klaar om jou te laten genieten van de lekkerste lekkernijen.