Pruimen

Gedroogde pruimen zijn niet alleen lekker – ze zijn ook erg gezond. Eet ze als tussendoortje. Of doe ze in je yoghurt of in de kwark. Natuurlijk kun je gedroogde pruimen ook op een kaasplateau leggen. Je zult zien dat ze zo zijn opgesnoept!

Sorteer op
Tutti frutti

Vanaf € 5,99

Vandaag besteld, overmorgen in huis
gedroogde pruimen

Vanaf € 3,50

Vandaag besteld, overmorgen in huis
Pruimen zonder pit

Vanaf € 2,75

Vandaag besteld, overmorgen in huis

Met of zonder pit
Bij Nutamo hebben we gedroogde pruimen met pit en zonder pit. De pitloze variant hoef je niet eerst te ontpitten. Dat is dus ideaal. Want deze kun je meteen verwerken in een gerecht of je kunt ze direct opeten. Ook neem je ze gemakkelijk mee en eet je ze onderweg als gezond tussendoortje. Toch zijn pruimen mét pit iets sappiger. Dit komt omdat ze meer vocht bevatten dan de ontpitte variant.

Superfruit
Eigenlijk zijn pruimen een soort ‘superfruit’. Er zitten namelijk heel veel antioxidanten in. En dit hoge gehalte is goed voor je lijf. Zo kunnen antioxidanten zelfs bescherming bieden tegen kanker. Verder zijn pruimen enorm goed voor je darmen. Ze gaan verstoppingen tegen en dragen dus bij aan een goede stoelgang. Dit komt dankzij de aanwezigheid van voedingsvezels en sorbitol.

Drie per dag
Gedroogde pruimen zijn dus gezond, maar bevatten ook best veel suikers! Door het drogen is het vocht verdwenen, maar komen er wel fruitsuikers vrij. Om deze reden smaken gedroogde pruimen dan ook zoeter dan verse pruimen. Het advies is om zo’n drie pruimen per dag te eten. Dan geniet je van alle gezondheidsvoordelen. Eet je er meer, dan krijg je veel calorieën binnen en kunnen de pruimen een laxerend effect hebben.

Dagvers en zorgvuldig ingepakt
Bij Nutamo zetten we ons elke dag in om jou te laten genieten van de lekkerste lekkernijen. Onze gedroogde pruimen worden dagvers en met zorg ingepakt en zijn na bestelling al binnen 24 uur naar je op weg. Op deze manier ben je bij Nutamo altijd gegarandeerd van verse producten.