Abrikozen

Gedroogde abrikozen zijn een perfect tussendoortje. Niet alleen omdat ze heerlijk zoetig smaken, maar ook omdat ze erg veel voedingsstoffen bevatten. Je neemt ze gemakkelijk mee onderweg en snackt ze zo uit je hand. Doe ze ook eens door je kwark, door het taartbeslag of serveer de abrikozen op een kaasplateau.

Sorteer op
Abrikozen ongezwaveld

Vanaf € 4,99

Vandaag besteld, overmorgen in huis
Tutti frutti

Vanaf € 6,79

Vandaag besteld, overmorgen in huis
abrikozen

Vanaf € 4,99

Vandaag besteld, overmorgen in huis
abrikozen stukjes

Vanaf € 3,25

Vandaag besteld, overmorgen in huis
Breakfast mix

Vanaf € 3,59

Vandaag besteld, overmorgen in huis

Gezwaveld of ongezwaveld?
Bij Nutamo heb je de keuze uit gezwavelde, ongezwavelde en biologische gedroogde abrikozen. De gezwavelde abrikozen hebben een mooie kleur, een zachte bite en smaken heerlijk zoet. Dankzij het zwavelen zijn ze vrij van bacteriën en dus langer houdbaar. Omdat het fruit door het drogen is ontdaan van water, bevatten ze bijna geen vitamine C meer. Wel zijn alle andere voedingsstoffen nog gewoon aanwezig. Wil je puur natuur? Ga dan voor ongezwavelde of biologische abrikozen. Deze zijn iets donkerder van kleur en iets minder lang houdbaar. Maar onbewerkt en dus helemaal natuurlijk.

Goed voor je lijf!
Eet je gedroogde abrikozen, dan krijg je allerlei vitamines en mineralen binnen. Zoals vitamine A, B1, B2 en B6. Ook bevatten abrikozen foliumzuur, ijzer, fosfor, kalium, calcium, magnesium en zink. Dankzij al deze belangrijke bouwstoffen zijn gedroogde abrikozen erg goed voor sporters. Eet er dus een paar na een intensieve work-out! Verder kunnen gedroogde abrikozen je bloeddruk verlagen en zijn de aanwezige vezels heel goed voor je stoelgang. Ook stimuleert het rijke ijzergehalte in gedroogde abrikozen de hemoglobineaanmaak in het bloed. Heel gunstig dus voor mensen met bloedarmoede.

Zoetig extraatje
Natuurlijk zijn gedroogde abrikozen niet voor niets zo lekker zoetig. Ze bevatten veel fruitsuikers. Bijna de dubbele hoeveelheid van verse abrikozen. Zie gedroogd fruit dus als extraatje. Eet er bijvoorbeeld niet meer dan twee of drie per dag. Bij Nutamo bestel je altijd gedroogde abrikozen van A-kwaliteit. Al sinds 1991 hebben we als familiebedrijf ervaring met gezond en lekker eten. Wij weten dus dat alleen abrikozen van topkwaliteit het allerlekkerst zijn.