Bessen

Gedroogde bessen zijn lekker en gezond. Ze zijn dan wel klein – maar zitten boordevol voedingsstoffen. Door het drogen verdwijnt alleen het water uit het fruit. De mineralen en antioxidanten blijven gewoon aanwezig. Bij Nutamo hebben we een groot assortiment gedroogde bessen. Zo hebben we aroniabessen, cranberies, moerbeibessen, gojibessen en inca bessen.

Sorteer op
Gedroogde Cranberries

Vanaf € 2,75

Vandaag besteld, overmorgen in huis
cranberries in appeldiksap

Vanaf € 4,25

Vandaag besteld, overmorgen in huis
superfood mix

Vanaf € 3,99

Vandaag besteld, overmorgen in huis
Goji bessen

Vanaf € 4,99

Vandaag besteld, overmorgen in huis
moerbeibessen

Vanaf € 3,79

Vandaag besteld, overmorgen in huis
bosvruchtenmix

Vanaf € 4,99

Vandaag besteld, overmorgen in huis
Gedroogde kersen (ongezoet)

Vanaf € 4,99

Vandaag besteld, overmorgen in huis

Bessen als superfoods
Sommige bessen bevatten zoveel voedingsstoffen, dat ze zelfs een superfood zijn. Zo zijn inca bessen rijk aan de vitamines A, C, B1, B2, B6 en B12. En ook bevatten ze veel vezels, fosfor, calcium en eiwitten. En ook goji bessen zijn een superfood. Deze langwerpige rode bessen zitten boordevol antioxidanten. Op de lange termijn zouden ze kanker en hart- en vaatziekten helpen voorkomen, het immuunsysteem stimuleren en het cholesterol verlagen. En ook zouden ze zelfs het verouderingsproces vertragen.

Smaaksensatie
Stuk voor stuk zijn gedroogde bessen dus een gezonde aanvulling op je eetpatroon. Eet ze zo uit je hand als tussendoortje. Of doe ze door de kwark, een gezonde smoothie of door een salade. De bessen maken je maaltijd zo niet alleen extra voedzaam – maar ook extra lekker! Want door het drogen komen de natuurlijke suikers nog meer naar voren. Wil je liever niet zo’n zoete smaak? Ga dan voor inca bessen. Dankzij de zoetzure smaak zijn ze een ware smaaksensatie. En gedroogde bessen zijn ook heel erg geschikt om te verwerken in al je baksels. Denk aan gezonde repen, koekjes en taarten.

Bessenmelanges
Naast de verschillende soorten bessen, hebben we bij Nutamo ook melanges van bessen. Zoals een bosvruchtenmix met gedroogd fruit, blauwe bessen en cranberries. In combinatie met een notenmix of muesli smaakt deze melange heerlijk. Bij Nutamo proberen we gevarieerd eten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Al meer dan 25 jaar hebben we ervaring met gezonde lekkernijen. Naast gedroogd fruit hebben we ook een uitgebreid assortiment noten, superfoods en natuurvoeding.