Dadels

Dadels. Zacht, zoet en romig. Ontzettend lekker dus. Niet vreemd dat dadels zo geliefd zijn. Je maakt er hapjes mee, verwerkt ze in baksels of serveert ze op een kaasplateau. Maar ook zijn dadels een prima snack voor tussendoor.

Sorteer op
dadels zonder pit

Vanaf € 1,99

Vandaag besteld, overmorgen in huis
medjoul dadels

Vanaf € 3,99

Vandaag besteld, overmorgen in huis
verse dadels
€ 3,79
Vandaag besteld, overmorgen in huis
Chocolade medjoul dadels (melk)

Vanaf € 6,25

Vandaag besteld, overmorgen in huis
dadel stukjes

Vanaf € 1,99

Vandaag besteld, overmorgen in huis

Met of zonder pit

Ben je op zoek naar grote, vlezige dadels? Dan zijn onze medjoul dadels een goede keuze. Het vruchtvlees van deze dadels is zacht en romig. Ga je vooral voor gemak? Kies dan voor onze dadels zonder pit. Deze hoef je niet eerst te ontpitten voordat je ze eet. En ook hebben we bij Nutamo handige dadelstukjes. Deze zijn gedroogd en plakken minder snel aan elkaar dankzij een laagje rijstmeel. Ideaal dus voor het verwerken in taarten, koekjes en cake.


Niet alleen lekker: ook gezond!

Goed om te weten is dat dadels niet alleen lekker zijn, maar ook gezond! Ze zijn vezelrijk en bevatten wel tien verschillende vitamines. Waaronder vitamine A, B2, B3, B5, B11, K en choline. Ook bevatten ze allerlei mineralen: calcium, fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, mangaan, natrium en zink. Dankzij de voedingsvezels dragen dadels bij aan een goede darmwerking


Vervanging voor suiker

Naast een hoge voedingswaarde hebben dadels ook een hoog suikergehalte. Ze zijn honingzoet en smaken hierdoor heerlijk karamelachtig. Dadels zijn dus een prima zoetmiddel: in baksels kun je er geraffineerde suikers mee vervangen. Maar eet niet te veel dadels. Hoe lekker ze ook zijn. Je krijgt dan erg veel suikers binnen. Zie dadels daarom vooral als 'snoepje'.


De lekkerste dadels

Bij Nutamo heb je dus de keuze uit verschillende dadels. Welke je ook kiest, je weet bij ons zeker dat ze smaakvol zijn. Want al onze dadels zijn van A-kwaliteit. We laten je namelijk graag van lekkere, verse producten genieten. Dat is waar wij ons als familiebedrijf voor inzetten - al sinds 1991.