Paranoten

Paranoten zijn rijk en romig van smaak. Hoe jij deze noot ook wilt eten, bij Nutamo heb je keuze uit verschillende varianten. Zo hebben we rauwe, biologische en gebrande paranoten. Eet ze zo uit je hand. Of doe ze door je kwark, door een salade of verwerk ze in koekjes en taarten.

Sorteer op
paranoten

Vanaf € 4,50

Vandaag besteld, overmorgen in huis
Paranoten gebrand gezouten

Vanaf € 4,99

Vandaag besteld, overmorgen in huis
Paranoten gebrand ongezouten

Vanaf € 4,99

Vandaag besteld, overmorgen in huis

Paranoten goed voor je gezondheid

Paranoten zitten boordevol antioxidanten. Ze bevatten wel 2500 keer zoveel selenium als elke andere noot. Dit antioxidant beschermt je lichaam tegen schadelijke effecten, het kan je celdeling vertragen en verhoogt de concentratie van je rode bloedcellen. Naast selenium, zitten paranoten vol met andere goede voedingsstoffen. Zoals het mineraal fosfor. Hierdoor draagt het eten van een paar noten per dag bij aan sterke botten en tanden. Verder verlagen de goede vetten in paranoten het cholesterolgehalte en houden ze je hart en bloedvaten gezond. Ook zorgen ze voor sterke spieren en zenuwen & passen ze prima in een dieet. Ze helpen je gewicht op peil te houden. Je profiteert voldoende van alle voordelen als je 3-5 paranoten om de dag eet.

Paranoten voor een gezond brein

Het hoge seleniumgehalte van paranoten kan de mentale prestaties verbeteren. Uit een studie van 2002, uitgevoerd door onderzoekers van de Indiana University School of Medicine bleek dat oudere patienten die de maximale aanbevolen hoeveelheid selenium gebruikten hogere cognitieve testscores hadden dan degenen die weinig tot geen selenium consumeerden.

Perfecte noot voor sporters!

De combinatie van eiwitten, het gehalte vetten en veel antioxidanten zorgt ervoor dat paranoten een goede toevoeging zijn op het dieet atleten en sporters. Het hoge gehalte selenium draagt bij aan een versneld spierherstel. Dit samen met vitamine E zorgt ervoor dat de afvalstoffen die tijdens het sporten ontstaan geneutraliseerd wordt. Wist je dat de paranoot behoort tot de top-10 gezondste noten?

Onze paranoten worden dagelijks vers voor jou gebakken

Bestel jouw paranoten bij Nutamo in de hoeveelheid die jij wenst. Kies je voor gezouten of ongezouten gebrande paranoten? Dan bakken we ze helemaal vers voor jou in ons notenpakhuis. Want alleen verse noten zijn het allerlekkerst!