Pinda's

Van pinda’s hebben we bij Nutamo allerlei soorten. Klein of groot. Met of zonder vlies. Gebrand of ongebrand. Gezouten of ongezouten. Met dop of zonder dop. Veel verschillen dus. Maar één ding hebben al deze pinda’s gemeen. Ze zijn bij Nutamo vers! Want alleen dán zijn noten op z’n allerlekkerst.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Peulvrucht of noot?

Eigenlijk zijn pinda's helemaal geen noten! Ze behoren tot de peulvruchten, net als linzen, bruine bonen, doperwten en sperziebonen. Toch worden pinda's tot noten gerekend. Dit komt vanwege hun eigenschappen. Ze lijken niet alleen op noten, maar zijn net als andere noten gezond voor je lichaam. Ze bevatten veel eiwitten en goede vetten. Zo kunnen pinda's de kans op Alzheimer en dementie verlagen, houden ze het cholesterolgehalte op peil en bieden ze bescherming bij diabetes.

Versgebakken pinda's

Pinda's zijn het lekkerst om te eten als ze zijn geroosterd of gebrand. De ietwat vlakke smaak van rauwe pinda's wordt dan vol en knapperig. Bij Nutamo bakken we alle pinda's vers in arachideolie. Houd je vooral van hartige snacks? Ga dan voor de gezouten varianten. Deze hebben we in groot en klein, met vlies of zonder vlies. Natuurlijk kun je pinda's ook verwerken in sauzen en gerechten.

Homemade pindakaas

Van pinda's maak je ook heel makkelijk je eigen homemade pindakaas. Neem hiervoor ongezouten gebrande pinda's. Maal ze fijn in een keukenmachine en mix er een beetje olie door. Resultaat? Een smeuïge pindakaas voor op je boterham! Dat wordt smullen.


Bepaal zelf hoeveel

Misschien ben je op zoek naar pinda's om zelf van te snacken als tussendoortje. Of misschien wil je ze wel op tafel zetten tijdens een feestje. Of je nu veel of weinig pinda's nodig hebt, bij Nutamo kies je gewoonweg de hoeveelheid die jij wilt. 250 gram of wel 2000 gram? Hoeveel je er ook bestelt, wij bakken ze speciaal voor jou vers in ons notenpakhuis. Hierna zijn ze al binnen 24 uur naar jou op weg.