Macadamianoten

Macadamia noten zijn een waar genot voor de notenliefhebber! De unieke volle en romige smaak van een macadamia noot is onvergelijkbaar. Deze knapperige kleine kerels zijn perfect voor snacken, bakken of toevoegen aan hartige gerechten en zoete baksels. Macadamia noten zitten vol met vezels en enkelvoudig onverzadigde vetten welke goed zijn voor het hart.

Sorteer op
macadamia noten

Vanaf € 6,49

Vandaag besteld, overmorgen in huis
macadamia melange ongezouten

Vanaf € 5,29

Vandaag besteld, overmorgen in huis
Macadamia melange cadeau
€ 6,25
Vandaag besteld, overmorgen in huis
macadamia melange gezouten

Vanaf € 5,29

Vandaag besteld, overmorgen in huis
macadamianoten gebrand gezouten

Vanaf € 6,79

Vandaag besteld, overmorgen in huis
gebrande macadamianoten

Vanaf € 6,79

Vandaag besteld, overmorgen in huis
Honey mix deluxe
€ 5,45
Vandaag besteld, overmorgen in huis

Macadamia noten: bijzonder voedzaam en gezond!

De bijna tachtig procent vetten die worden gevonden in macadamia noten zijn enkelvoudig onverzadigd. Het voordeel hiervan is dat dit een goede bijdrage levert aan gezonde hart- en bloedvaten en het verlaagt het slechte LDL-cholesterolgehalte. Daarnaast is de macadamianoot een van de weinige voedingsmiddelen die palmitoleïnezuur bevat, een enkelvoudig onverzadigd vetzuur dat het vetmetabolisme kan verbeteren en het opgeslagen lichaamsvet kan verminderen. Naast deze goede vetten, bevatten macadamia’s vitamine B1 en verschillende mineralen zoals mangaan, koper, calcium, magnesium, fosfor, ijzer en zink. Deze leveren een positieve bijdrage voor sterkere tanden, botten en verminderd vroegtijdige ouderdomskwalen.

Lastig te kraken

De macadamianoot komt oorspronkelijk uit Australië en is een delicate noot. Want pas na tien jaar geeft de macadamiaboom volledig vruchten. En gelukkig zijn de noten al voor je gekraakt! Want macadamia’s zijn de moeilijkst te kraken noten ter wereld. Niet voor niets ligt de prijs iets hoger dan bij andere noten het geval is. Maar dan heb je ook wat: een knapperige noot met een rijke smaak. Veel mensen vinden de macadamianoot zelfs de lekkerste noot.

Macadamia noten raw of gebrand

De rauwe macadamia noten in ons assortiment zijn 100% natuurlijk en volledig onbewerkt en net zoals alle noten van Nutamo van de hogste kwaliteit. Erg gezond als tussendoortje en ideaal voor in maaltijden, taarten of ijs. Wil je de noten vooral eten als snack, ga dan voor de gebrande varianten. Deze macadamia’s zijn gebakken in arachideolie en hebben nog meer smaak. Nog steeds erg gezond en bovendien ontzettend lekker, daarom hebben wij de macadamia noten ook opgenomen in onze blog met de gezondste noten. Heb je zin een hartige snack? Ga dan voor de heerlijke gezouten variant.