Pistachenoten

Pistachenoten zijn niet alleen lekker – ze hebben ook nog eens een prachtige groene kleur. Niet voor niets zijn ze populair als garnering op taart en gebak. En ook doen ze het goed in roomijs. Omdat wij bij Nutamo ook geen genoeg kunnen krijgen van deze kleine groene nootjes, hebben we ze volop in ons assortiment. Raw of gebrand, met of zonder schil, gezouten of ongezouten. Aan jou de keuze!

Sorteer op
ongebrande pistachenoten

Vanaf € 4,75

Vandaag besteld, overmorgen in huis
Pistachenoten gebrand ongezouten

Vanaf € 4,79

Vandaag besteld, overmorgen in huis
gezouten pistachenoten

Vanaf € 4,79

Vandaag besteld, overmorgen in huis
gepelde pistachenoten

Vanaf € 5,39

Vandaag besteld, overmorgen in huis
ongezouten gebrande gepelde pistachenoten

Vanaf € 8,99

Vandaag besteld, overmorgen in huis
gezouten gepelde pistachenoten

Vanaf € 8,99

Vandaag besteld, overmorgen in huis

Hoe heb jij je pistachenoten het liefst?

De groene nootjes hebben een heerlijke frisse smaak. Ze zijn daarom erg lekker om rauw te eten. Maar probeer ook eens de gebrande variant. Want door het bakken in arachideolie krijgen ze een nog vollere smaak. Ook worden ze hierdoor extra knapperig. En wil je naast deze knapperige bite ook nog een hartige smaak? Ga dan voor de gezouten variant.

Lachend nootje

Pistachenoten groeien als druiventrossen aan de pistachenotenboom. Is het weer tijdens de groei van deze noten optimaal geweest, dan splijt de schil open. Resultaat is dat de noot zoals wij hem kennen: een 'lachend nootje' wordt. Dankzij de openstaande schil zijn de nootjes gemakkelijk te pellen. En wist je dat dit pellen ook nog ergens goed voor is? Uit onderzoek blijkt dat je hierdoor trager en bewuster eet. Gedachteloos eten is er bij de ongepelde variant dus niet bij.

Pistachenoten bevatten weinig calorieën

Pistaches zijn supergezond. Want niet alleen eet je er minder van als je ze zelf moet pellen, ze bevatten ook nog eens weinig calorieën in vergelijking met andere noten: 557 per honderd gram. Verder is negentig procent van de aanwezige vetten in deze noten onverzadigd. Goed dus voor je hart en bloedvaten! En alsof dit nog niet genoeg is, bevatten de nootjes ook nog allerlei goede mineralen, eiwitten en vitamines.

Pistachenoten kopen uit ons notenpakhuis

Bestel je gebrande pistaches? Dan branden we ze bij Nutamo helemaal vers voor jou in ons notenpakhuis. Dankzij onze jarenlange ervaring met gezond en lekker eten, ben je bij ons verzekerd van A-kwaliteit pistachenoten.