Pompoenpitten

Pompoenpitten zijn voedzaam en perfect voor in allerlei recepten. Ze geven salades een extra bite en maken eigengebakken brood of koekjes extra gezond. Ook kun je de pitjes eten als snack, door je kwark strooien of op een sandwich doen. Bij Nutamo hebben we biologische pompoenpitten zonder schil in het assortiment. Deze zijn groen van kleur en kun je zelf roosteren voor nog meer smaak.

Sorteer op
omega zadenmix

Vanaf € 2,99

Vandaag besteld, overmorgen in huis
Pompoenpitten

Vanaf € 2,89

Vandaag besteld, overmorgen in huis
Paleo mix

Vanaf € 4,39

Vandaag besteld, overmorgen in huis
Pittenmix

Vanaf € 4,50

Vandaag besteld, overmorgen in huis

Boordevol voedingsstoffen
Pompoenpitten zijn de zaadjes van de pompoen. Ze bevatten veel olie en zijn supergezond. Een soort superfood! Want de aanwezige omega 3-vetzuren uit de pitten zijn goed voor je hart en bloedvaten. En verder bevatten de pitten enorm veel vitamine E en mineralen als mangaan, fosfor, magnesium, ijzer en koper. En alsof het nog niet genoeg is, zitten er ook veel eiwitten en vezels in. Goed voor als je veel sport! En heb je diabetes, voeg de pitjes dan ook eens toe aan je eetpatroon. Ze kunnen een gunstige werking hebben op je bloedsuikerspiegel.

Rooster ze zelf
Pompoenpitten rooster je heel gemakkelijk zelf. Strooi ze hiervoor in een droge koekenpan. Schud de pan tijdens het roosteren een beetje heen en weer en je zult zien dat de pitjes donkerder kleuren. Haal ze hierna van het vuur, want ze verbranden snel. Ook gaan de gezonde stoffen verloren als je ze te lang roostert.

Online bestellen
Bij Nutamo houden we van pitten, noten en gedroogd fruit. Allemaal zitten ze namelijk boordevol goede voedingsstoffen. En ook zijn ze superlekker. Je verwerkt ze gemakkelijk in je eetpatroon en zo krijg je een scala aan extra vitamines en mineralen binnen. Al sinds 1991 zetten we ons als familiebedrijf in voor lekkers en gezonds. Bestel jouw lekkernijen online, dan verzenden wij ze binnen 24 uur.