Pijnboompitten

Pijnboompitten geven allerlei gerechten iets extra’s. Ze zijn knapperig en zacht. Smaken romig en zoetig. Ze zijn eigenlijk onmisbaar! Want zonder pijnboompitten – geen pesto. En mét een handje pitten maak je een salade helemaal af. Bij Nutamo kunnen we ook niet zonder! En daarom hebben we pijnboompitten van de beste kwaliteit in ons assortiment.

Sorteer op
Pijnboompitten

Vanaf € 6,50

Vandaag besteld, overmorgen in huis
Pittenmix

Vanaf € 4,50

Vandaag besteld, overmorgen in huis

Zaadje uit dennenappels
De pijnboompit komt van de pijnboom, een soort dennenboom. Het pitje is dan ook een zaadje dat groeit in dennenappels. Door deze te schudden komen de zaden los. Hierna worden de pitjes gepeld. Voordat je nu meteen naar het bos rent om dennenappels te verzamelen: de pijnbomen groeien vooral in zuidelijke landen.

Gezonde pitjes
En pijnboompitten zijn niet alleen lekker – ze zijn ook hartstikke gezond. Ze bevatten veel olie. Deze onverzadigde vetten zijn goed voor je hersenen en verlagen de kans op hart- en vaatziekten. Pijnboompitten zijn rijk aan vitamine K, antioxidanten en mineralen als fosfor, magnesium, calcium, ijzer en natrium.

Rooster ze voor nog meer smaak
Onze pijnboompitten zijn rauw: ze zijn niet geroosterd. Puur natuur dus. En wil je toch geroosterde pijnboompitten, rooster ze dan eenvoudig zelf! Verhit ze in een droge koekenpan. Even schudden en je zult zien dat de pitten donkerder kleuren. Haal ze hierna van het vuur, want ze kunnen snel verbranden. De pitten hebben na het roosteren nóg meer smaak. En ook zijn ze lekker warm. Een extra smaaksensatie dus voor je maaltijdsalade!

Extra voordelig
Of je ze nou het liefst door een salade strooit of er een maaltijd een Italiaans tintje mee geeft. Van pijnboompitten krijg je nooit genoeg. En daarom bestel je ze bij Nutamo extra voordelig én in de hoeveelheid die jij wenst. Wij zorgen dat ze hierna al binnen 24 uur naar je onderweg zijn.