Chiazaad

Chiazaad is een superfood. De kleine, zwarte zaadjes komen van de chiaplant. Oorspronkelijk was het zaad vooral een energierijke hap voor zangvogels, maar in 2009 werd chiazaad door de EU goedgekeurd als voedsel voor mensen. En daar zijn we blij om! Want de zaadjes zijn goed voor je lijf. Ze zitten boordevol goede voedingsstoffen.

Sorteer op
omega zadenmix

Vanaf € 2,99

Vandaag besteld, overmorgen in huis
Breakfast mix

Vanaf € 3,59

Vandaag besteld, overmorgen in huis
chiazaad

Vanaf € 2,60

Vandaag besteld, overmorgen in huis

Gemaald, gekookt of rauw
De zaadjes hebben een neutrale smaak en zijn licht verteerbaar. Je kunt ze dus gemakkelijk aan dranken en maaltijden toevoegen. Eet ze rauw, maal of kook ze. Hoe je ze ook verwerkt, het is aan te raden om chiazaad eerst even te weken in lauw water. Hierdoor zetten ze uit en worden ze geleiachtig. Ideaal om ze vervolgens door de yoghurt of door een smoothie te doen. Kook je ze eerst, dan zijn de zaadjes een verrijking in een lekkere lauwwarme salade.

Klein maar fijn!
Hoe ieniemienie de zaadjes ook zijn – ze zitten boordevol vezels, eiwitten, fosfor, calcium en omega 3-vetzuren. Eet je dus regelmatig chiazaad, dan krijg je op een eenvoudige manier een flinke hoeveelheid van deze voedingsstoffen binnen. Zo zijn de vezels goed voor je spijsvertering en stoelgang, draagt calcium bij aan sterke botten en zorgt fosfor voor een gezonde huid. De omega 3-vetzuren zijn goed voor je hersens en verlagen het risico op hart- en vaatziektes.

Afvallen en diabetes
Heb je diabetes of wil je afvallen, dan kan chiazaad ook veel voor je betekenen. De zaden houden namelijk je bloedsuikerspiegel in balans en geven je een verzadigd gevoel. Minder snel heb je dus trek in een ongezond tussendoortje en dat is ideaal voor als je wilt afvallen.

Zwart chiazaad
Al door het eten van een of twee eetlepels chiazaad per dag profiteer je van alle gezondheidsvoordelen. Bij Nutamo hebben we zwart chiazaad in het assortiment. Je kiest zelf hoeveel je bestelt: 250 tot 5000 gram. Elke dag pakken wij onze producten vers voor je in. Bij Nutamo ben je dus gegarandeerd van chiazaad van topkwaliteit!