Haver

Haver is een eeuwenoude graansoort. Tot in de late middeleeuwen was het zelfs een belangrijk gewas in Nederland. En nog steeds! Want haver is rijk aan voedingsstoffen. Van alle ontbijtgranen bevat havermout zelfs de meeste eiwitten. Bij Nutamo koesteren we producten met zo’n grote geschiedenis en voedingswaarde. Daarom hebben we allerlei haverproducten. Zoals biologische havermout, haverzemelen en havervlokken.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kooktijd: 10 – 20 minuten
Havermout is een ontkiemde en gedroogde haverkorrel. Even koken, laten wellen en je hebt een heerlijke warme pap. De kooktijd van havermout varieert van tien tot twintig minuten. Bij Nutamo hebben we verschillende soorten havermout in het assortiment. Onze grove havervlokken moet je wat langer koken dan havermout. Wil je niet te lang wachten op je maaltje, probeer dan eens onze ‘haver 2 go’.

Goed voor je lijf
Havermout is dus rijk aan eiwitten. Maar ook is het rijk aan koolhydraten, onverzadigde vetten, vitamines, magnesium en ijzer. Dankzij de koolhydraten heb je met een bordje havermoutpap een energierijke start van de dag. Uniek aan haver is dat het zelfs het LDL-cholesterolgehalte in het bloed verlaagt! Dit effect krijg je als je er 30 tot 60 gram per dag van eet. Havermout biedt dan bescherming tegen hart- en vaatziekten.

Havermout met een twist
De pure smaak van havermout is vrij neutraal. Je houdt ervan – of misschien niet zo. Gelukkig kun je met havermout veel kanten op! Maak de pap bijvoorbeeld eens van sojamelk of amandelmelk. En breng hem op smaak met kaneel of honing, stukjes fruit, noten of grof gehakte chocolade. Banaan, appel en rozijntjes doen het bijvoorbeeld erg goed in warme havermoutpap. Hoe je hem ook het liefste eet, bestel jouw havermout simpel online bij Nutamo! Als familiebedrijf weten we dat kwaliteit het lekkerst is. En kwaliteit – dat is wat wij garanderen.