Granen & vlokken

Granen en vlokken zijn hele gezonde ontbijtgranen. Ze staan dan ook in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Voor een goede start van de dag kook je de granen even in melk. Al van oudsher eten mensen granen. Deze trend zetten we bij Nutamo graag door! We bieden daarom een uitgebreid assortiment granen en vlokken. Zo hebben we havermout, speltvlokken, gort, korenvlokken en gepofte gierst.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zaden van grassen
Granen zijn de zaden van grassen. Je hebt ze in allerlei soorten: haver, tarwe, boekweit en rijst. Allemaal enorm gezond! Want granen zitten vol goede voedingsstoffen. Zo bevatten ze heel veel vezels. En ook koolhydraten, ijzer, eiwitten en B-vitamines. Als je voldoende granen eet dan verklein je zelfs het risico op hart- en vaatziekten.

Korrels of vlokken
Het verschil tussen ‘normale’ granen en vlokken, is de grootte. Bij havermout wordt de haverkorrel met een knipper doormidden geknipt. Het resultaat is een havervlok die kleiner is dan de haverkorrel. Vlokken hebben dan een kortere kooktijd. Ook neemt je lichaam de voedingsstoffen zo gemakkelijker op.

Voedzaam ontbijt
Ga bijvoorbeeld voor speltvlokken als ontbijt. Maak ze net als havermout klaar: kook ze en laat ze even wellen. Of probeer eens quinoavlokken, gierstvlokken of 4-korenvlokken. Deze laatste is een melange van haver, gerst, rogge en tarwe. Allemaal in Nederland verbouwd! Al onze ontbijtgranen zijn van zichzelf al heerlijk. Maar varieer ook eens door vers of gedroogd fruit toe te voegen. Samen met een handje knapperige noten begint jouw dag dan wel heel lekker!

Kwaliteit – en dat proef je!
Bij Nutamo hebben we veel biologische granen en vlokken van graanpletterij De Halm in het assortiment. Zij bewerken alle granen in hun eigen graanpletterij. Kwalitatieve producten dus – en dat proef je! Bewaar jouw granen koel, donker en droog. Dan blijven ze het langst goed en lekker.