Wijnhuis: Santa Rita

Santa Rita 

Bij Nutamo verkopen we verschillende soorten wijnen van verschillende wijnhuizen. Het wijnhuis Santa Rita werd in 1880 opgericht door Don Domingo Fernández Concha. Hij bracht de beste Franse druivensoorten naar de rijke bodems van de Maipo-Vallei in Chili. Samen met een team van topwijnmakers uit Frankrijk en gespecialiseerd apparatuur bracht hij technieken die nog onbekend waren in Chili. Dit heeft ervoor gezorgd dat wijnen op een andere manier werden gemaakt en dit zorgde voor spectaculaire resultaten.

Al meer dan 135 jaar werkt Santa Rita aan het maken van heerlijke wijnen, hierdoor hebben ze al veel ervaring opgedaan, wat zeker doorschijnt in de kwaliteit van de producten. Wijnliefhebbers in elke hoek van de wereld worden elke keer weer verrast door de kwaliteit van de producten.

Santa Rita wijn kopen

Santa Rita wijnen

In 1880 was Don Domingo Fernández Concha een succesvolle zakenman in Chili. Hij had een droom, namelijk een eigen wijnhuis. Dit wilde hij niet zomaar doen. Hij verzamelde het beste team bij elkaar. Alleen de beste wijnmakers uit Frankrijk waren goed genoeg voor Don Domingo. Hij was degene die Franse druivenrassen introduceerde in Maipo Valley. Nu, 140 jaar later, staan de Chileense wijngaarden vol met Franse druivenrassen en zijn ze het signatuur geworden voor de Chileense wijnen.

Daarnaast werd Santa Rita in 1980 onderdeel van de Claro groep, hierdoor kwam er veel ruimte voor innovatie en investering. Dit zorgde er ook weer voor dat het wijngebied uitgebreid kon worden. Nu de dag omvatten de wijngaarden van Santa Rita meer dan 3.000 hectare, wat zelfs voor Chileense begrippen veel is.

Doordat Santa Rita een groot deel van de wijngebieden heeft in Chili, hebben ze hun wijnassortiment kunnen uitbreiden, waardoor er nu een divers assortiment aan wijnen beschikbaar is.

Waar komen de wijnen vandaan? 

Wijnhuis Santa Rita is in alle grote wijngebieden van Chili aanwezig. Colchagua en Maipo zijn hierin de meest belangrijke wijngebieden. In beide gebieden zijn ongeveer 800 tot 1.000 hectare druivenranken te vinden. Daarnaast zijn ook de wijnen van Santa Rita uit Casablanca, Limari en Leyda echte pareltjes te noemen.

Momenteel bevinden de wijngaarden van Santa Rita zich in Chili. In totaal hebben ze meer dan 3.000 hectare geplant.

•  Limarí (131 hectare)

•  Casablanca (314 hectare)

•  Leyda (90 hectare)

•  Maipo (796 hectare)

•  Colchagua (1.043 hectare)

•  Curicó (458 hectare)

•   Maule (131 hectare)

Doordat ze zoveel wijngaarden hebben, kunnen ze een gevarieerd aanbod van wijnen aanbieden van hoge kwaliteit.

Soorten wijnen van Santa Rita

Santa Rita heeft verschillende wijnenseries.

Bij elke wijnserie hoort een verhaal, maar ook bij elke wijn hoort een verhaal.

•  Medalla Real Reserva

•  Medalla Real Gran Reserva

•  Heroes

•  Gran Hacienda

Zo kent de Medalla Real Reserva lijn een heerlijk volle Carménère, een frisse Chileense Sauvignon Blanc en een prachtige Chardonnay. De Gran Reserva lijn heeft onder andere een lekkere Sauvignon Blanc met heerlijke geuren van grapefruit, limoen en citrus en een smaakvolle minerale afdronk.  

Santa Rita wijn bestellen

Santa Rita heeft voor iedereen wat wils. Ben je opzoek naar een overheerlijke Chileense Chardonnay of kies je toch liever voor een Cabernet Sauvignon?

De Santa Rita Medalla wijnen is een serie waar de vinologen enorm gecharmeerd van zijn. In deze serie wijnen wordt telkens één druivenras de baas. Ben je benieuwd naar de Santa Rita Medalla wijnen? Bekijk dan snel ons assortiment van het wijnhuis Santa Rita.

Producten