Top 6 populairste witte wijnen van het voorjaar

Top 6 populairste witte wijnen van het voorjaar

 

De koude dagen zijn weer voorbij, want het voorjaar staat voor de deur! U vraagt zich vast af welke witte wijnen het lekkerst zijn om te drinken in deze tijd van het jaar. Hieronder ziet u de top 6 populairste witte wijnen voor in het voorjaar van Nutamo! Wij hebben een selectie gemaakt op basis van de meest verkochte wijnen tijdens onze voorjaarsproeverij.

 

Haus Klosterberg Pinot Blanc

Haus Klosterberg Pinot Blanc van Markus Molitor is een krachtige witte wijn met een boventoon van finesse en zuiverheid. Deze Pinot Blanc ademt heerlijke aroma's van bloemen, verse appels en donkere chocolade. De smaak is vol en elegant, met een mooie balans en een lange afdronk. Haus Klosterberg is goed te combineren met romige pastagerechten met truffel. Ook is deze Pinot Blanc heerlijk bij kreeft, krab en asperges met witte balsamico crème.

 

Marchesi Di Barolo Bric Amel Langhe Bianco

Marchesi Di Barolo Bric Amel Langhe Bianco is een strogele wijn met groene schitteringen. Deze witte wijn bevat aroma’s van perzik, abrikoos, meidoornbessen, amandelen en acacia. Het is een Volle, frisse, sappige en licht minerale smaak. De afdronk is elegant en persistent. Combineer deze wijn met delicate hapjes of gerechten met unieke smaken, zoals kalfsvlees met tonijnsaus, rauwe of gemarineerde vis. Marchesi Di Barolo Bric Amel Langhe Bianco is ook heerlijk bij vegetarische voorgerechten.

 

Le Bonheur ‘The Eagle’s Lair’ Chardonnay

Le Bonheur ‘The Eagle’s Lair’ Chardonnay heeft een bleke en stro-gele kleur. Deze Chardonnay heeft elegante aroma's van citrus, meloen, witte perzik en wat mineraliteit. Medium body, met een matige zuurgraad en een hint van eikenhout. De wijn is mooi in balans. Deze elegante Chardonnay past goed bij oesters, gegrilde vis en schaaldieren.

 

Epicuro Chardonnay – Fiano

Epicuro Chardonnay - Fiano is een heerlijke witte wijn uit de zuidelijkste Italiaanse regio ‘Puglia’. De stro-gele wijn heeft delicate en elegante aroma's van vers fruit, ananas, peer en banaan. Het heeft een intense smaak met een aanhoudende afdronk, een uitstekende structuur en een matige zuurgraad. Epicuro Chardonnay - Fiano is een heerlijk aperitief dat goed samengaat met gegrilde vis, pasta met roomsaus, prosciutto en salades.

 

Quinta de Simaens Vinho Verde

De Quinta de Simaens Vinho Verde heeft een heldere lichtgele kleur. De wijn heeft aroma’s van citrus en meloen. Quinta de Simaens Vinho Verde is mineralig en complex met een lange afdronk. Deze wijn is heerlijk bij een fris aperitief en een goede begeleider van zeevruchten en bijna alles wat uit de zee komt.

 

Farina Lugano Bianco

Farina Lugano Bianco heeft een heldere gele kleur. Het is een elegente wijn. Dit uit zich in een frisse bloemengeur wat zich evolueert in zachte abrikoos en wit fruit. Farina Lugano Bianco is een voorbeeldige wijn en zal niet snel vervelen. Deze wijn is heerlijk te combineren met gebakken witvis, gekarameliseerde witlof en zachte kazen. Ook is deze wijn een goede keus bij risotto met zeevruchten.

 

Op onderstaande afbeelding ziet u de 6 populairste witte wijnen staan. Van links naar rechts: Haus Klosterberg Pinot Blanc | Marchesi Di Barolo Bric Amel Langhe Bianco | Le Bonheur ‘The Eagle’s Lair’ Chardonnay | Epicuro Chardonnay – Fiano | Quinta de Simaens Vinho Verde | Farina Lugano Bianco.