Top 6 populairste rode wijnen van het voorjaar

Top 6 populairste rode wijnen van het voorjaar

 

De koude dagen zijn weer voorbij, want het voorjaar staat voor de deur! U vraagt zich vast af welke rode wijnen het lekkerst zijn om te drinken in deze tijd van het jaar. Hieronder ziet u de top 6 populairste rode wijnen voor in het voorjaar van Nutamo! Wij hebben een selectie gemaakt op basis van de meest verkochte wijnen tijdens onze voorjaarsproeverij.

 

Epicuro Rosso di Puglia

Epicuro Rosso Puglia '40° is meestal donkerrood. De geur straalt rijp fruit uit zoals pruimen, kersen en kruiden. In de mond is het vol, rijk en tegelijkertijd zacht, met donkere overrijpe en zoete fruittonen. Epicuro Rosso Puglia wordt veel gebruikt in gerechten met rijke sauzen, stoofschotels, wild en belegen kazen. De ideale schenktemperatuur is 16-18°C

 

Epicuro Salice Salentino

Deze rode Epicuro is gemaakt van 80% Negroamaro, 15% Malvasia Nera di Lecce, 5% Malvasia Nera di Brindisi druiven. Deze wijn heeft een intense dieprode kleur. Een volle rode wijn met aroma's van rood fruit, pruimen, tabak en leer. De wijn is sterk en goed gestructureerd. Dit is een heerlijke wijn om te combineren met rood vlees, wild, lamsvlees, rijke pasta's en belegen kazen.

 

Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore

Deze rode Farina is gemaakt van Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oseleta druiven. Deze wijn is een rijke en gerijpte wijn van Farina. Fruitige aroma's van pruimen en kersenjam geven deze wijn zijn uniekheid, evenals de perfecte balans van tannines, frisse zuren en zoetheid. Op de achtergrond komen sterke tonen van peper, leer en gember naar voren. Farina Valpolicella Ripasso Classico past goed bij rode vleesgerechten en oude kazen.

 

Ramón Bilbao Crianza

Deze rode Ramón Bilbao is gemaakt van de druivensoort Tempranillo. Een mooie rijke rode wijn van Ramón Bilbao. Crianza heeft een geur en smaak van donker fruit, pruimen, kruiden en kokos. De  zachte en sensuele tannines zijn rijp en mooi. Je kunt genieten van een lange en intense afdronk. Uitstekende diner wijn, vergezeld van rijke vlees- en zelfs visgerechten, worstjes (Spaans) en zachte kazen.

 

Laurent Miquel Côte 136 - Pech Cezarine

Deze rode wijn van Laurent Miquel uit de Languedoc heeft aroma's van rijp en rijk fruit. Er zijn veel kersen in de smaak en een mooie balans tussen frisse tannines en  zuren. Een volle en zoete afdronk maakt deze prachtige wijn compleet. Combineer deze wijn met rood vlees, zoals een steak. Bij deze wijn hoort ook een selectie van oude kazen.

 

Oxford Landing Estates Merlot

Deze Oxford Landing Estates is gemaakt van  Merlot (90%) en Cabernet Sauvignon (10%). Deze Oxford Landing is donkerrood met een vleugje paars. In de neus aroma's van sering en fruit, met hints van framboos, anijs en zoethout. Delicate en fluweelzachte tannines karakteriseren de smaak. De opening is noten van pruimen en frambozen en  het einde is rijke zwarte kers. Sappige fruit smaken blijven lang in de mond. je kunt het serveren met rood vlees, gevogelte en roomkaas.

 

Op onderstaande afbeelding ziet u de 6 populairste rode wijnen staan. Van links naar rechts: Epicuro Rosso di Puglia | Epicuro Salice Salentino | Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore | Ramón Bilbao Crianza | Laurent Miquel Côte 136 - Pech Cezarine | Oxford Landing Estates Merlot.