Dit is onze belofte

Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore

1 fles (0,75 L)

Op voorraad Op werkdagen voor 15.00 uur besteld = overmorgen in huis!
geen

Farina Wijngaard

Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore - Veneto - Italië

Deze rode Farina wordt gemaakt van Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oseleta druiven. De wijn is een rijke, rijpe wijn van Farina. Fruittonen van pruim en kersenjam geven identiteit aan de wijn, samen met een fijne balans van tannine, frisse zuren en zoet. Op de achtergrond komen tonen van intense peper, leer en gember tot uiting.  

De lekkerste eettips in combinatie met de Farina Ripasso Classico Superiore

De Farina Valpolicella Ripasso Classico gaat goed samen met gerechten van rood vlees en gerijpte kazen.

Topprestatie!

8 in De Grote Hamersma

€ 14,95
Hoe werken de spaarpunten? klik hier voor uitleg.
Op verlanglijst

Nutamo krijgt een 9.3/10 ( 1812 beoordelingen ) bij

Specificaties

Jaargang 2018
Wijnhuis Farina
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Appellatie DOC Valpolicella Ripasso Classico Superiore
Bottelaar Farina, San Pietro in Cariano, Italia
Wijnsoort Witte wijnen
Druivenras Corvina, Corvinone, Molinara, Oseleta, Rondinella
Fles inhoud 0,75 L
Allergenen Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage 13,5%
Serveertempratuur 18 - 20 °C
Kleur Intens robijnrood
Geur Aroma's pruim, kersenjam
Smaak Elegant, rijk, rijp, intense peper, leer, gember
Minimumleeftijd Geen 18, geen alcohol
LET OP Alcoholconsumptie schaadt de zwangerschap

Wijnhuis omschrijving - Farina

Farina is een wijnbedrijf in de Italiaanse Valpolicella streek. De wijnen zijn elegant van stijl en worden gekenmerkt door hun unieke karakter. Farina is een geroemd wijnhuis om haar Amarone wijnen.

Wijnuitleg - Ripasso

Een ware topper van Farina. Ripasso staat voor de unieke vinificatie, Classico voor het authentieke herkomstgebied en Superiore voor de hogere kwaliteit druiven met een hoger natuurlijk gehalte van suiker.

Herkomst van de wijn

De Farina Valpolicella Ripasso Cassico Superiore DOC is een mondvol fruit en kruiden. De wijngaard in 'San Pietro in Cariano' is van vulkanisch kalkgrond en hierdoor mede verantwoordelijk voor de stijl van de Ripasso.

Vinificatie - Farina Ripasso Classico Superiore 

De Farina Valpolicella Classico Superiore vergist in de herfst. Ripasso ontstaat in het voorjaar als Amarone druivenschillen worden toegevoegd aan de wijn en hierdoor opnieuw gaat vergisten.

Jouw waardering

Uw waardering