Verbazingwekkend waar 3 dadels per dag allemaal goed voor zijn!

 

Tegenwoordig worden dadels aan veel producten toegevoegd of in een geheel gegeten. Omdat ze in steeds meer producten zitten is het belangrijk om te weten of dadels gezond zijn en wat het met je lichaam doet als je drie stuks per dag eet.

Dadels zijn vruchten die afkomstig zijn van palmbomen. Deze natuurlijke vruchten bevatten mangaan, koper, ijzer, calcium, magnesium en zwavel. De ingrediënten zijn allemaal goed voor je gezondheid. Dadels zijn niet alleen lekker, maar zitten ook vol stoffen die zorgen voor een gezond lichaam.

Dadels zijn een rijke bron van mineralen, vezels en vitaminen en helpen bij problemen als constipatie, diarree en andere darmklachten.


1. Energieboost

Dadels bevatten veel natuurlijke suikers, waaronder fructose, sucrose en glucose. Daardoor zijn ze de perfecte snack voor ’s middags als je behoefte hebt aan een energieboost.

2. Bloedarmoede

Bloedarmoede is een probleem waar veel mensen mee te maken hebben. Dadels bevatten veel ijzer. IJzer helpt om bloedarmoede tegen te gaan.

3. Lever

Uit onderzoek is gebleken dat dadels helpen om je lever te ondersteunen.

4. Spijsvertering

Dadels bevatten veel oplosbare vezels die van belang zijn voor een goede spijsvertering. Vezels nemen namelijk veel vocht op, de vezels trekken water naar het spijsverteringskanaal. Dit helpt tegen constipatie. Het kalium die de dadels bevatten, kan als behandeling werken tegen maagpijn en diarree. Dadels versterken ook de goede bacteriën in de maag. Kortom, dadels brengen je spijsverteringskanaal in balans.

5. Stimuleert de gezondheid van het hart

Kalium in de dadels vermindert de kans op een beroerte. Door dadels aan je dieet toe te voegen kan LDL (low-density lopoprotein) cholesterol verlagen.

6. Pijnstiller

Moeilijk te geloven, maar het magnesium in dadels zorgt voor verlichting van pijn en zwellingen. Dadels werken prima als aanvulling op medische geneesmiddelen.

7. Verkleint de kans op kanker

Dadels bevatten veel selenium, mangaan en magnesium. Een dieet rijk aan selenium staat bekend om het voorkomen van kanker. Deze mineralen zijn ook van groot belang voor het gezond houden van onze botten en het bloed.

8. Verbetert de hersenfunctie

Net als bananen, zijn dadels rijk aan vitamine B6. Deze vitamine zorgt ervoor dat je beter in staat bent om informatie op te slaan doordat de hersenfunctie verbetert. Ook helpt deze vitamine om de opgeslagen informatie weer op te halen wanneer je de informatie weer nodig hebt.

9. Bloedvaten

Dadels bestrijden de kalk die zich in de bloedvaten bevindt. Wanneer er minder kalk in de bloedvaten aanwezig is, is de kans op een beroerte, hartaanval en andere ziekten een stuk kleiner.

Eet drie dadels per dag, en ontdek zelf de verrassende gezondheidsvoordelen!

Producten