Top 6 populairste rosé wijnen van het voorjaar

Top 6 populairste rosé wijnen van het voorjaar

 

De koude dagen zijn weer voorbij, want het voorjaar staat voor de deur! U vraagt zich vast af welke rosé wijnen het lekkerst zijn om te drinken in deze tijd van het jaar. Hieronder ziet u de top 6 populairste rosé wijnen voor in het voorjaar van Nutamo! Wij hebben een selectie gemaakt op basis van de meest verkochte wijnen tijdens onze voorjaarsproeverij.

 

Laurent Miquel Selection Cazal Viel Rosé

Wat een heerlijke wijn, Sélection Cazal Viel Rosé van wijnmaker Laurent Miquel. De druiven komen van de beste wijngaarden in de Languedoc, lange uren zonneschijn en een koele zeebries zorgen voor een optimaal klimaat. De geur is fris met veel aroma’s van rood fruit, een vleugje munt en grapefruit, maar ook een vleugje lavendel. De smaak van deze Sélection Cazal Viel Rosé is te omschrijven als zoet en puur met een fris karakter. Mooie impressies van aardbeien, frambozen en bessen gecombineerd met bloemen en grapefruit.

 

Farina Pinot Grigio delle Venezie Blush Rosé

De wijn is lichtroze met aroma's van lichtrood fruit, citrus en rode bloemen. Een aangename smaak van rood fruit zoals aardbei en framboos met een vleugje perzik. Dit is een frisse en goed uitgebalanceerde wijn. In de provincie Verona groeien de Pinot Grigio druiven op bodems van vulkanische oorsprong,  rijk  aan kalksteen en klei. Een aangename stimulans zorgt voor bloemengeuren.

 

Ramón Bilbao Rosado

Deze  Ramón Bilbao rosé is gemaakt van  Garnacha druiven. Deze rosé heeft een zeer aantrekkelijke lichtroze kleur. Een palet van delicate geuren die de zintuigen prikkelen. De wijn smaakt naar verse kersen en citrusvruchten, aangevuld met witte bloemen. Dit is een soepele wijn  met een frisse elegantie en een rijke afdronk. Ramón Bilbao Rosado gaat goed samen met witte asperges, zeevruchten en risotto.

 

Masca del Tacco Ro'Si Pinot Nero Rosato

Deze  Masca del Tacco rosé is gemaakt van de druivensoort Fiano. Deze wijn heeft een intense zalmroze kleur. U ruikt de geur van aardbeien, kersen en watermeloenen. Daarnaast ruikt u ook aroma’s van rozen en  kruiden. In de mond romig, zacht, sappig , fris en lekker met aanhoudende fruitsmaken. Lekker bij pasta met tomaten en/of zeevruchten, tartaar van tonijn, risotto, zalm of Thaise kip.

 

Roubine Rosé La Vie en Rosé

Deze prachtige Provence rosé  is gemaakt van  Grenache 50%, Cinsault

40% en Syrah 10%. De wijn heeft een zalmroze kleur. U ruikt verschillende soorten kruiden en bloemen. De smaak is rond met tonen van komijn, anijs en snoep. Typische kruidige smaak van de Provençaalse regio. Goede zuurgraad en een lange, verfrissende afdronk. Dit is een heerlijke terras rosé. Ook heerlijk als aperitief of bij Mediterrane (vis)gerechten zoals zeebrasem.

 

Brana Vieja Rosado

De Braña Vieja Garnacha rosé is een verfrissende en fruitige rosé, met aroma's van rood fruit en  sappige  aardbeien. De Murchante-wijngaarden liggen in de Queiles vallei aan de voet van de berg Moncayo, één van de hoogste toppen van Spanje. De bodem is voornamelijk grindgrond vermengd met leisteen, wat erg handig is voor een goede afwatering. Lekker bij vis- en kipgerechten. Een perfecte wijn voor de lunch en ook een geweldig aperitief.

 

Op onderstaande afbeelding ziet u de 6 populairste rosé wijnen staan. Van links naar rechts: Laurent Miquel Selection Cazal Viel Rosé | Farina Pinot Grigio delle Venezie Blush Rosé | Ramón Bilbao Rosado | Masca del Tacco Ro'Si Pinot Nero Rosato | Roubine Rosé La Vie en Rosé | Brana Vieja Rosado