Homemade vegan ‘kaas’ spread

Homemade vegan ‘kaas’ spread

Een kaas spread welke vegan is, kan dat? Ja dat kan! Onze Edelgistvlokken van BioToday hebben van zichzelf een kaasachtige smaak.
Je kan de edelgistvlokken perfect gebruiken als stooikaas of voor op de lasagne of pasta. Ook kan je er een lekkere spread van maken
waar je je favoriete groenten in kan dippen of als beleg voor op je rijstwafels of crackers! 

Ingrediënten homemade vegan ‘kaas’ spread:
- 150 gram cashewnoten
- 3 el sesamzaadjes
- 5 el edelgistvlokken
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- scheutje olijfolie
- scheutje water

Bereiding:
1. Week de 150 gram cashewnoten minimaal 4 uur.
2. Je kunt ze ook de avond van tevoren al in het water zetten.
3. Rooster de sesamzaadjes kort in de koekenpan.
4. Mix de cashewnoten, sesamzaadjes, edelgistvlokken, knoflook, olijfolie en water in een keukenmachine of blender en mix tot je een gladde massa hebt.
5. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Schep je homemade vegan ‘kaas’ spread in een schaaltje, pak je favoriete groente of crackers en genieten maar!

Delen: