Dit is onze belofte

Valdespino Pedro Ximenez "El Candado"

1 fles (0,75 L)

Op voorraad Op werkdagen voor 15.00 uur besteld = overmorgen in huis!
geen

Valdespino - Wijngaard overzicht

Valdespino Pedro Ximenez ''El Candado'' - Jerez - Spanje

De Valdespino Pedro Ximenez ''El Candado'' wordt gemaakt van de Pedro Ximénez druiven. Deze zoete sherry heeft een intense mahoniekleur met aroma's van gedroogd fruit (rozijnen en vijgen) en subtiele tonen van gebrande koffiebonen, mokka en zoete drop. Fluweelzacht van smaak met een lange, zijdezachte afdronk. El Candado’ dankt zijn naam aan het Spaanse woord voor ‘hangslot’ en elke fles is ermee verzegeld. Het is een oude traditie die nog steeds bewaard is gebleven.

De lekkerste eettips in combinatie met de Valdespino Pedro Ximenez ''El Candado''

Deze zoete El Candado is het lekkerst bij desserts, waaronder pure chocoladepudding of vanille ijs. Serveer de Sherry op keldertemperatuur of licht gekoeld.

€ 15,95
Hoe werken de spaarpunten? klik hier voor uitleg.
Op verlanglijst

Nutamo krijgt een 9.3/10 ( 2078 beoordelingen ) bij

Specificaties

Wijnhuis Valdespino
Wijnland Spanje
Wijnstreek Jerez
Bottelaar JOSE ESTEVEZ S.A./ JEREZ DE LA FRONTERA 11408
Wijnsoort Sherry / Montilla
Druivenras Pedro Ximenez
Fles inhoud 0,75 L
Allergenen Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage 17%
Serveertempratuur 18 - 20 °C
Kleur Intense mahoniekleur
Geur Aroma's van gedroogd fruit (rozijnen en vijgen), gebrande koffiebonen, mokka, zoete drop
Smaak Fluweelzacht, lange, zijdezachte afdronk
Minimumleeftijd Geen 18, geen alcohol
LET OP Alcoholconsumptie schaadt de zwangerschap

Herkomst van de wijn

Jerez is hét sherryproductiegebied van Spanje. De regio is een driehoek van de plaatsen Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa Maria en Sanlucar de Barrameda. Daarvan zijn de enige geautoriseerde druiven de Palomino, Moscatel en Pedro Ximénez. Het gebied kent een subtropisch klimaat met milde, natte winters en warme, droge zomers.

Vinificatie - Valdespino Pedro Ximenez ''El Candado''

De druiven zijn met de hand geoogst en worden in de zon gedroogd tot ze bijna rozijnen zijn geworden. Hierdoor krijgt El Candado zijn weelderige zoetheid. De sherry rijpt daarna gemiddeld meer dan 10 jaar onder oxidatieve veroudering.

Jouw waardering

Uw waardering