Salentein Primus Chardonnay

1 fles (0,75 L)
Vandaag besteld, overmorgen in huis
43 spaarpunten
  • Veilig betalen
  • Gratis verzending vanaf €49,99
  • Neem gratis deel aan ons spaarprogramma
Smaakprofiel Rijk, Romig, Elegant, Exotisch
Lekker bij Gevogelte, Vis
Herkomst Argentinië - Mendoza

Omschrijving

Salentein Primus Chardonnay - Mendoza - Argentinië

Deze Salentein Primus wordt gemaakt van Chardonnay druiven. De kleur van deze  is diep goudgeel met een vleugje lichtgroen. In de neus frisse en intense aroma’s van rijpe appel, abrikoos en bloemen. In de mond ontplooit zich een breed palet met een romige aanzet en mooie natuurlijke zuren, afgerond met een lange afdronk. Een bloemige, fruitige en minerale Chardonnay.

De lekkerste eettips in combinatie met de Salentein Primus Chardonnay

Heerlijk met bijvoorbeeld fazant met zuurkoolstamppotje of tarbot in beurre blanc.

Specificaties

Wijnhuis Bodegas Salentein
Land Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Appellatie Valle de Uco - Mendoza
Bottelaar Bodegas Salentein – Tunuyan, Mendoza, Argentina
Fles inhoud 0,75
Allergenen Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage 13,5%
Serveertempratuur 10 -12 °C
Kleur goud geel
Geur rijpe appel, abrikoos en bloemen.
Smaak vanille en Frans eikenhout
Minimumleeftijd Geen 18, geen alcohol
LET OP Alcoholconsumptie schaadt de zwangerschap

Over dit product

Wijnhuis omschrijving - Bodegas Salentein

In het hart van de Mendoza ligt de Uco Vallei, hier staat de bodegas Salentein, met Nederlandse wortels en internationale erkenning. De befaamde Argentijnse wijnmaker José 'Pepe' Galante is er hoofd van de wijnmakerij en specialist op het gebied van wijnbouw op hooggelegen locaties.

Herkomst van de wijn

 Deze wijngaard is het laag gelegen, maar heeft zo wel een lang groeiseizoen, dit komt naar voren in het zacht fruitige karakter van de wijn. Er zijn twee verschillende wijngaarden waar de druiven voor de Primus Chardonnay vandaan komen. Het ' La Pampa' estate en het 'San Pablo' estate. Tussen de wijngaarden zit een hoogte verschil van 250 meter. Dat heeft invloed op de rijping van de druiven. Bijde wijgaardem ontwikkelen hun eigen aroma's

Vinificatie - Salentein Primus Chardonnay

De druiven worden vergist op een temperatuur van 20°C in Franse eikenvaten. Daarna word de wijn gerijpt voor 10 maanden. In die zelfde periode word ook het appelzuur omgezet in zacht melkzuur. De gist word een aantal keer weer door geroerd, dit noemen ze 'battonage' hierdoor krijgt de wijn meer smaak.

Klantbeoordelingen

Laat een beoordeling achter
En ontvang 4 spaarpunten
Uw waardering:
Bezig met laden...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA - het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.