Oxford Landing Estates Shiraz
1 fles (0,75 L)
Oxford Landing Estates Shiraz - South Australia - Australië
Deze Oxford Landing Estates wordt gemaakt van de Shiraz en Viognier druiven. Deze Oxford Landing heeft diep paars-rood en heeft aroma's van pruimen en zwarte kersen. De wijn heeft hints van viooltjes en witte peper. In de royale smaak proef je zwarte bessen en fruitaroma's van bramen en pruimen. Bevat zachte, soepele tannine met hints van chocolade en specerijen. De subtiele invloeden van eik en de fruitsmaken blijven aanwezig tijdens de lange sappige afdronk.
De lekkerste eettips in combinatie met de Oxford Landing Estates Shiraz
Heerlijk in combinatie met lamsvlees en gerechten met rundvlees en kip.
Vegan
Oxford Landing Estates Shiraz is een ''Vegan friendly'' wijn.

Nutamo krijgt een 9.3/10 ( 2520 beoordelingen ) bij
Specificaties
Wijnhuis | Oxford Landing Estates |
---|---|
Wijnland | Australië |
Wijnstreek | South Australia |
Appellatie | South Australia |
Bottelaar | Oxford Landing Estates, Waikerie, Australia |
Wijnsoort | Rode wijnen |
Druivenras | Shiraz, Viognier |
Fles inhoud | 0,75 L |
Allergenen | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Serveertempratuur | 16 - 18 °C |
Kleur | Diep paarsrood |
Geur | Pruimen, zwarte kersen, viooltjes, witte peper |
Smaak | Fruitig, sappig, soepel, zwarte kersen, bramen, pruimen, chocolade, specerijen |
Minimumleeftijd | Geen 18, geen alcohol |
LET OP | Alcoholconsumptie schaadt de zwangerschap |
Wijnhuis omschrijving - Oxford Landing Estates
Oxford Landing Estates ligt in Zuid-Australië langs de 'Murray river'. Hier werkt men op kleine schaal aan fruitige moderne wijnen.
Herkomst van de wijn
De wijngaard van Oxford Landing ligt aan de oevers van de majestueuze Murray River in Zuid-Australië. Deze is vernoemd naar een plaatsje in de buurt, waar een oude stoomboot genaamd 'The City of Oxford' aan zijn einde kwam. Vroeger lieten herders hier hun schapen grazen, maar vandaag de dag is het de thuisbasis van down-to-earth mensen die met trots de kwaliteitswijnen maken waarvan over de hele wereld wordt genoten!
Wijnserie uitleg - Oxford Landing
Oxford Landing wijngaarden werden in 1958 opgericht aan de oevers van de Murray Rivier in Zuid-Australië. Met een innovatieve en kleurrijke geschiedenis van ruim 50 jaar. De wijnen bevatten de natuurlijke, levendige aroma's, afkomstig van het Estate.
Vinificatie - Oxford Landing Estates Shiraz
Fermentatie onder warme temperaturen voor een periode van zes dagen. Hierdoor ontstaat een goede balans van de gewenste tannine voor de structuur en worden de fruitaroma's behouden. Er wordt een klein percentage Viognier toegevoegd voor florale aroma's en smaken.
De zandbodem van Oxford Landing Estates vereist een zorgvuldig waterbeheer om uitdroging tijdens de zomermaanden te voorkomen. De wijngaarden hebben een irrigatie- en luifelsysteem en deze zijn afzonderlijk in te stellen zodat op iedere locatie een goede balans van licht en schaduw wordt bereikt, waardoor de fruitkwaliteit wordt geoptimaliseerd.