Smaakmakers

Smaakmakers geven allerlei gerechten smaak. Of je nu op zoek bent naar zoet, zuur of zout – bij Nutamo hebben we het. Zo heb je de keuze uit verschillende soorten siropen, azijnen, zouten en suikers. Ontdek nieuwe smaken en geef een bijzondere twist aan alledaagse gerechten.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Eigengemaakte vinaigrettes
Voor het maken van een heerlijke vinaigrette, zijn azijnen ideaal. Je maakt een vinaigrette gemakkelijk zelf met olie, azijn, mosterd, peper en een snufje zout. Gebruik voor een fruitige dressing eens biologische appelazijn. Deze heldere azijn is gemaakt van versgeperste appelsap. En probeer ook eens de appelciderazijn van Bio Today. Deze heeft een friszure smaak en kun je zelfs drinken!

Subtiele citrussmaak
Baobab poeder heeft een subtiele citrussmaak die goed combineert met smoothies, toetjes, fruitsalades en havermout. Het is gemaakt van de vruchten van de baobab boom of apenbroodboom. Hiervoor wordt het vruchtvlees gedroogd en vermalen tot poeder. En het poeder is nog gezond ook! Want het bestaat voor bijna de helft uit vezels.

Himalayazout
Zout is misschien wel de bekendste smaakmaker. Het is een natuurproduct dat in de bodem zit. Bij Nutamo hebben we fijne, biologische Himalayazout met de naam ‘bodemschat’. Natuurlijk is het eten van té veel zout niet goed. Het Voedingscentrum adviseert dan ook om als volwassene niet meer dan 6 gram zout per dag tot je te nemen. Hiervan zit tachtig procent al in veel eten en drinken verwerkt en voeg je de overige twintig procent vaak zelf toe.

Hartige smaakmaker
Met zout geef je overal een hartige smaak aan. Een ander soort hartige smaak, geef je met onze biologische edelgistvlokken. Edelgist is een gedroogde inactieve gist. De vlokken zijn rijk aan eiwit en hebben een bruingele kleur. Ze geven een hartige, kaasachtige smaak aan pasta’s, salades, groentes en rijstgerechten. Voor veganisten en vegetariërs is dit het ideale plantaardige alternatief voor strooikaas!