Olieën

Oliën zijn belangrijk voor je lijf. Ze bestaan uit vet en zijn brandstof voor je lichaam. Toch zijn niet alle vetten goed. Zo verhogen ‘slechte’ vetten je cholesterol. Je gebruikt dus het liefst oliën die goede, onverzadigde vetten bevatten. Oliën die hier rijk aan zijn, staan zelfs in de Schijf van Vijf. Niet voor niets hebben we bij Nutamo dus allerlei gezonde oliën in ons assortiment!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Vet goed!
Vaak zijn het de plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren. Zoals olie van olijven, lijnzaad, koolzaad of avocado. Deze verlagen het LDL-cholesterol in je bloed en dat is goed voor je bloedvaten! Zo verklein je het risico op sommige hartziekten. En naast goede vetten, zijn plantaardige oliën ook rijk aan vitamine E.

Om in te bakken – of toch niet?
Elke olie is weer anders. Zo zijn sommige niet geschikt voor het bakken, wokken en frituren. Deze hebben namelijk een rookpunt onder 180 graden Celsius. Zou je er mee bakken, dan komt de temperatuur hierboven. De stoffen in de olie verbranden en dit maakt de olie ongeschikt om nog te eten. Dit is bijvoorbeeld het geval bij lijnzaadolie en olijfolie van eerste persing. In deze oliën bak je dus niet – je gebruikt ze ‘koud’. Bijvoorbeeld als smaakvolle dressing over een salade.

Vet… of olie?
Kokosvet of kokosolie? Het kan allebei. Toch is de meest gangbare naam kokosolie. Bij Nutamo hebben we twee soorten: biologische kokosolie met fluweelzachte kokossmaak én ontgeurde kokosolie. Beide bevatten veel verzadigd vet, maar kunnen erg goed tegen verhitting. Een prima vegan alternatief dus voor bakken in boter!

Biologische oliën
Bij Nutamo hebben we vooral biologische oliën in het assortiment. Deze zijn zoveel mogelijk onbewerkt en dus puur natuur. Als familiebedrijf hebben we al sinds 1991 ervaring met lekker en gezond eten. We bieden een kwalitatief assortiment van gezonde lekkernijen, zoals noten, gedroogd fruit, superfoods en ontbijtgranen.