Lirac Blanc Le Petit Paradoxe

1 fles (0,75 L)
Vandaag besteld, overmorgen in huis
16 spaarpunten
  • Veilig betalen
  • Gratis verzending vanaf €49,99
  • Neem gratis deel aan ons spaarprogramma
Smaakprofiel Elegant, Stevig, Vol
Herkomst Frankrijk - Rhône
Druivenras Bourboulenc, Clairette, Grenache Blanc

Klantbeoordelingen

Laat een beoordeling achter
En ontvang 4 spaarpunten
Uw waardering:
Bezig met laden...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA - het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Meer informatie

Inhoud 1 fles (0,75 L)
Per doos Ja
Smaakprofiel Elegant, Stevig, Vol
Merk Lirac
Wijnhuis Ogier
Land Frankrijk
Wijnstreek Rhône
Appellatie AC Lirac
Bottelaar OGIER - 84700 SORGUES - France
Wijnsoort Witte wijnen
Druivenras Bourboulenc, Clairette, Grenache Blanc
Fles inhoud 0,75 L
Allergenen Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage 13,5%
Serveertempratuur 10-11°C
Kleur licht geel
Geur Perzik, abrikoos
Smaak Elegant, zijdezacht, vanille
Minimumleeftijd Geen 18, geen alcohol
LET OP Alcoholconsumptie schaadt de zwangerschap

Over dit product

Wijnhuis omschrijving - Ogier

De geschiedenis van Ogier begint al in 1859, maar pas vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. Het zijn ongetwijfeld de oudste kelders in de zuidelijke Rhône vallei. In 2006 heeft Ogier zich helemaal toegelegd op duurzaamheid en wordt er op alle wijngaarden biologisch geteeld.

Herkomst van de wijn

Gelegen in de Zuidelijke Rhône vallei, in het departement Gard. De bodem bestaat uit kiezelstenen, klei en zand. Het cultiveren van de wijnstokken in de Lirac appellatie gebeurt al 2000 jaar. Door de eeuwen heen werd de haven van Roquemaure belangrijk en welvarend. Vanuit hier vertrokken de Cote du Rhône wijnen naar Parijs, Engeland en Nederland.

Vinificatie - Lirac Blanc Le Petit Paradoxe

De druiven worden zowel met de hand als machinaal geoogst. Fermentatie geschied onder gecontroleerde temperatuur. De wijn rijpt vervolgens 6 tot 8 maanden in houten vaten van 600 liter.