Laurent Miquel Solas Réserve Pinot Noir

Zak 750 gram
Vandaag besteld, overmorgen in huis
10 spaarpunten
  • Veilig betalen
  • Gratis verzending vanaf €35,00 (NL) en €45,00 (BE)
  • Neem gratis deel aan ons spaarprogramma
Lekker bij Borrel, Vis
Herkomst Frankrijk - Zuid-Frankrijk
Druivenras Pinot Noir

Omschrijving

Laurent Miquel Landgoed huis

Laurent Miquel Solas Réserve Pinot Noir - Zuid-Frankrijk - Frankrijk

Deze Laurent Miquel Solas Réserve wordt gemaakt van Pinot Noir druiven. Solas Pinot Noir is een goed gebalanceerde, wijn-spijsvriendelijke wijn met een medium body en lichte bessen smaak zoals kers, framboos, en bosbes. Zacht in de mond met aroma’s van wilde aardbei en rozemarijn met hints van Indiase kruidenthee in de afdronk.

De lekkerste eettips in combinatie met de Laurent Miquel Solas Réserve Pinot Noir

Heerlijk bij traditionele charcuterie of Bouillabaisse. Nu op dronk. Serveren tussen de 14 en 16 graden.

Topprestatie!

8 in De Grote Hamersma

Specificaties

Wijnhuis Laurent Miquel
Land Frankrijk
Wijnstreek Zuid-Frankrijk
Appellatie IGP Pays d’Oc
Bottelaar Laurent Miquel 34460 Cessenon sur Orb, France
Wijnsoort Rode wijnen
Druivenras Pinot Noir
Fles inhoud 0,75 L
Allergenen Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage 13%
Serveertempratuur 14 - 16 °C
Kleur Licht helder rood
Geur Aroma's van kers, framboos,
Smaak Fruitig, kruidig, zacht, wilde aardbei, rozemarijn, Indiase kruidenthee
Minimumleeftijd Geen 18, geen alcohol
LET OP Alcoholconsumptie schaadt de zwangerschap

Over dit product

Wijnhuis omschrijving - Laurent Miquel

Laurent Miquel is het succesvolle familiebedrijf uit de Pays d'Oc. Laurent werkt intensief samen met zijn vrouw Neasa die verantwoordelijk is voor de Marketing.

Wijnserie uitleg - Solas

‘Solas’ betekent in het Iers ‘licht’ en is een oud Franse uitspraak voor ‘geluk’ en ‘plezier’. De Solas wijnen reflecteren de puurheid, de balans en de subtiele aanpak die de manier van wijn maken door Laurent zo karakteriserend maakt.

Vinificatie - Laurent Miquel Solas Réserve Pinot Noir

De druiven worden in de nacht geoogst. De pre-fermentatie zorgt dat de druiven voor 5 tot 7 dagen gekoeld geweekt worden voor het optimale behoud van fruitaroma’s. Vergisting tot op 25 graden, afwisselend storten en overpompen. Het rijpen gebeurt in roestvrijstalen tanks met 20% dat de malolactische fermentatie heeft gehad op 1 tot 2 jaar oude vaten voor 2 maanden.

Klantbeoordelingen

Laat een beoordeling achter
En ontvang 4 spaarpunten
Uw waardering:
Bezig met laden...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.