Farina Appassilento Rosso del Veneto

1 fles (0,75 L)
Vandaag besteld, overmorgen in huis
11 spaarpunten
  • Veilig betalen
  • Gratis verzending vanaf €49,99
  • Neem gratis deel aan ons spaarprogramma
Lekker bij Gegrild vlees, Kazen, Stoofgerechten
Herkomst Italië - Veneto
Druivenras Cabernet Sauvignon, Corvina, Merlot

Omschrijving

Farina Wijngaard

Farina Appassilento Rosso del Veneto - Veneto - Italië

Deze rode Farina wordt gemaakt van Corvina, Cabernet Sauvignon en Merlot druiven. De wijn is een verrassing van kersenaroma's en gedroogde bloemen in uw glas. De Appassilento van Farina is heerlijk rond en elegant met een erg aangename afdronk. 

De lekkerste eettips in combinatie met de Farina Appassilento Rosso

Prachtig bij rijke vlees gerechten, maar licht gerijpte kazen zijn ook een goede keus bij de Farina Appassilento.

Topprestatie!

8+ in De Grote Hamersma

Specificaties

Wijnhuis Farina
Land Italië
Wijnstreek Veneto
Appellatie IGT Veneto
Bottelaar Farina, San Pietro in Cariano, Italia
Wijnsoort Rode wijnen
Druivenras Cabernet Sauvignon, Corvina, Merlot
Fles inhoud 0,75 L
Allergenen Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage 13%
Serveertempratuur 16 - 18 °C
Kleur Robijnrood
Geur Aroma's van kersen, gedroogde bloemen
Smaak Elegant, rond, vol
Minimumleeftijd Geen 18, geen alcohol
LET OP Alcoholconsumptie schaadt de zwangerschap

Over dit product

Wijnhuis omschrijving - Farina

Farina ligt in het hart van de Valpolicella Classico en is onderdeel van Veneto. Het Italiaanse familiebedrijf is opgericht aan het begin van de negentiende eeuw.

Wijnserie uitleg - Appassilento 

Een prachtig nieuw project van Farina. Appassilento staat voor “a passo lento”. Wat betekent 'in een laag tempo' en 'rust'.

Herkomst van de wijn

De Appassilento Rosso heeft als herkomst de aanduiding Veneto. De druivenstokken staan in de provincie Verona, hier is de bodem van vulkanische oorsprong en rijk aan kalk en klei.

Vinificatie - Farina Appassilento Rosso

Appassilento is een unieke vinivicatie methode alleen gebruikt door Farina en uit zich in praktische zin door het verlengde vergistingsproces.Tot wel drie maal langer dan bij normale wijnbereiding. Het gevolg is een wijn met diepte en een unieke concentratie aan smaken. Tijdens het proces komt de temperatuur nooit boven de 20 graden en zo blijft de wijn fruitig en toegankelijk. Het woord appassilento komt van a passo lento, wat betekend in een laag tempo.

Klantbeoordelingen

Laat een beoordeling achter
En ontvang 4 spaarpunten
Uw waardering:
Bezig met laden...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA - het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.