Wijnhuis omschrijving - De Stefani
De geschiedenis van dit familie bedrijf gaat terug tot 1866. Vandaag de dag staat het bedrijf onder leiding van Alessandro De Stefani, gediplomeerd oenoloog, en komen de wijnen van De Stefani voor in alle belangrijke Italiaanse wijngidsen. De wijngaarden van De Stefani zijn gemiddeld 25 jaar oud en beplant met 8.400 stokken per hectare. Het lage rendement van 450-950 gram per stok zorgt voor complexe wijnen met een diepe concentratie.
Herkomst van de wijn
De druiven komen van de wijngaard Colvendramé, gelegen op de heuvels van Refrontolo tussen Conegliano en Valdobbiadene. Dit is het hart van het DOCG-gebied voor Prosecco. Het gebied staat op de lijst van UNESCOwerelderfgoed. De wijngaard heeft een uitstekende blootstelling aan de zon en het klimaat is ideaal voor de wijnbouw.
Vinificatie - Prosecco Rosé Millesimato
De druiven worden handmatig geplukt en geselecteerd. De prosecco rosé wordt vervaardigd met een innovatieve vinificatie methode. De most wordt gekoeld tot 0 °C en vervolgens enkelvoudige vergisting op 15 °C.