Clos Amador Brut Rosé Tendre

1 fles (0,75 L)

geen

Clos Amador Wijngaard

Clos Amador Brut Rosé Tendre - Penedès - Spanje

Deze mousserende rosé wijn van Clos Amador wordt gemaakt van Trepat druiven. Mooie rosé wijn met een fijne mousse, intense aroma's van klein rood fruit, zoals frambozen en kersen en een hint van rozen. Frisse en elegante wijn met een mooie reflexie van de Trepat druif.

De lekkerste eettips in combinatie met Clos Amador Brut Rosé Tendre

Heerlijk aperitief, maar ook prachtig bij niet te zoete desserts met rood fruit.

€ 9,95
Hoe werken de spaarpunten? klik hier voor uitleg.
Op verlanglijst
Dit is onze belofte

Nutamo krijgt een 9.3/10 ( 2522 beoordelingen ) bij

Meer informatie

Specificaties

Wijnhuis Clos Amador
Wijnland Spanje
Wijnstreek Penedès
Appellatie Cava
Bottelaar PERE VENTURA FAMILY WINE ESTATES, Barcelona – Spain
Wijnsoort Mousserend rosé
Druivenras Trepat
Fles inhoud 0,75 L
Allergenen Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage 11,5%
Serveertempratuur 12 -13 °C
Kleur Lichtroze
Geur Aroma's van frambozen, kersen, rozen
Smaak Elegant, fris, fruitig
Minimumleeftijd Geen 18, geen alcohol
LET OP Alcoholconsumptie schaadt de zwangerschap
Details

Wijnhuis omschrijving - Clos Amador

Père Ventura richtte in 1992 wijnhuis Clos Amador op. Père heeft een geschiedenis in de wijnen. Zijn overgrootvader was werkzaam voor Codorníu. Zijn grootvader was oenoloog bij een grote Franse producent en had later zijn eigen wijnkelders. Père bouwde het wijnhuis met ondergrondse kelders, vinificatieruimtes en bottellijnen volgens de strengste eisen. De wijnen worden op traditionele wijze geproduceerd met respect voor mens en omgeving, maar met hulp van de moderne technieken.

Herkomst van de wijn

De wijngaarden, gelegen in de Conca de Barberà regio op hoogtes van 350 tot 700 meter, zijn gemiddeld zo'n 20 jaar oud. De grond bestaat vooral uit kalk. De dichtheid schommelt tussen de 2.200 en 2.500 wijnstokken per hectare.

Vinificatie - Clos Amador Brut Rosé Tendre

De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks. Het sap wordt gefilterd en ondergaat een 2e traditionele fermentatie op fles. De minimale rijping van 12 maanden op zijn lie zorgt voor een mooie fijne mousse.

Reviews

Jouw waardering

Uw waardering