Bric Amel Nebbiolo Langhe Rosso
1 fles (0,75 L)
Bric Amel Nebbiolo Langhe Rosso - Piemonte - Italië
Deze Bric Amel Nebbiolo Langhe Rosso wordt traditioneel gemaakt van Nebbiolo druiven. De wijn is robijnrood en helder van kleur. In de geur fruitige tonen van framboos, bessen en op de achtergrond rozenbloesem. De smaak is pakkend, met jeudige frisheid en het zachte van rijp fruit. Zachte tannine op de achtergrond.
De lekkerste eettips in combinatie met de Bric Amel Nebbiolo Langhe Rosso
De frisheid in deze wijn maakt hem een uitstekende match met appetizers, pasta en lichte gerechten. Plezierige wijn voor elk moment!
Topprestatie!
9- in De Grote Hamersma

Nutamo krijgt een 9.3/10 ( 2458 beoordelingen ) bij
Specificaties
Wijnhuis | Marchesi di Barolo |
---|---|
Wijnland | Italië |
Wijnstreek | Piemonte |
Appellatie | DOC Langhe |
Bottelaar | Marchesi di Barolo, Barolo, Italy |
Wijnsoort | Rode wijnen |
Druivenras | Nebbiolo |
Fles inhoud | 0,75 L |
Allergenen | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage | 12,5% |
Serveertempratuur | 16 - 18 °C |
Kleur | Helder robijnrood |
Geur | Aroma's van framboos, bessen, rozenbloesem |
Smaak | Expressief, fris, zacht |
Minimumleeftijd | Geen 18, geen alcohol |
LET OP | Alcoholconsumptie schaadt de zwangerschap |
Wijnhuis omschrijving - Marchesi di Barolo
Klassiek wijnhuis gelegen in het mooie dorp Barolo. Al meerdere generaties hebben gewerkt aan de huidige kwaliteit en de omvang van dit ongeveer 110 hectare tellende domein. Huidige eigenaren zijn de gedreven Ernesto en Anna Abbona. Samen met dochter Valentina en zoon Davide hebben zij de dagelijkse leiding en bouwen voortdurend aan authenticiteit en kwaliteit.
Herkomst van de wijn
Het gebied Langhe heeft een uitzonderlijke variatie aan bodemsoorten en microklimaten. De Nebbiolo is een zeer selectieve druivensoort met geurige en fruitige aroma´s. De wijnstokken zijn opwaarts geplaatst volgens het Guyot systeem op hellingen die af en toe zeer steil zijn.
Vinificatie - Bric Amel Nebbiolo Langhe Rosso
De druiven worden uitsluitend met de hand geplukt en vervolgens naar de kelder gebracht om ontsteeld te worden en zachtjes gekneusd. Daarna worden de druiven onder gecontroleerde temperatuur gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. Macération duurt vijf dagen op ongeveer 32 graden celsius. De fermentatie eindigt op een lage temperatuur om de intense fruitaroma's naar voren te brengen.