Omega zadenmix koekjes recept

Omega zadenmix koekjes

Eén van onze klanten heeft voor ons blog met een paar producten van Nutamo een heerlijk recept bedacht. Het gaat hier om Omega zadenmix koekjes.

Het recept:
- 237 gram patentbloem (Nutamo);
- 142 gram boter, op kamertemperatuur;
- 95 gram bruine basterdsuiker;
- 1 medium ei, op kamer temperatuur;
- 3 gram zout (het kan eventueel ook met boter);
- 47 gram Omega zadenmix (Nutamo).

Werkwijze:
- Pak een kom en meng de boter en het zout met de bruine basterd suiker tot een geheel. Vervolgens voegt u het ei toe en mengt u het patentbloem en de Omega zadenmix erdoorheen. Wanneer dit is gemengd tot één geheel wikkelt u de kom in plastic en zet u het in de koelkast totdat het deeg goed koud is.

- Neem het deeg in de hand en maak dit soepel. Rol vervolgens het deeg tot een pil. Snijdt er dan plakjes vanaf met een dikte van ongeveer 1 centimeter.

- Vet de bakplaat licht in met boter. Leg daarna de gesneden plakjes met een kleine onderlinge afstand op de bakplaat. Bak de koekjes gaar gedurende 20 à 25 minuten. Laat vervolgens de koekjes afkoelen.

Tips:

-          Koekjes zijn altijd zacht wanneer ze uit de oven komen, door ze te laten afkoelen worden ze harder.

-          Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel, dit zorgt ervoor dat de koekjes veel langer houdbaar zijn.

 

Foto’s van het eindresultaat:

 

                  

 

                                                                          Van der Veen. (2021). Omega zadenmix koekjes [Recept], [Foto’s].