recept voor de lekkerste karamelbrownies

Karamelbrownies

Karamel, nog net zo lekker als vroeger!

Wij houden van karamel! De veelzijdigheid van dit product is dan ook enorm en het leuke is dat je karamel ook zelf kunt maken. Deze zoete lekkernij ontstaat namelijk door suiker te verhitten in een pan tot 170 graden. Het is niet moeilijk om te maken, maar het is wel een secuur werkje, dit aangezien de karamel snel kan aanbranden. De karamel producten van Nutamo zijn ambachtelijk bereid volgens traditionele receptuur. Zo hebben we een grote hoeveelheid aan fudge varianten, waarin karamel is gecombineerd met o.a. vanille, rum rozijnen & chocolade. Ook in onze snoepgoed & noten categorieën kun je karamel producten terugvinden, waaronder de Luxe Caramel Notenmix en de Nutamo Sneeuw Karamelbollen. De Franse Boter Karamel snoepjes zijn bereid met een vleugje vanille en de wereldbekende roomboter van D’Isigny.

Probeer deze topper: Karamelbrownies

Deze heerlijke brownies met o.a. nootjes, fudge en chocolade zijn eigenlijk te lekker! Daarom delen we graag het recept!


Wat heb je nodig?

-        Karamel fudge blokjes

-        Pure chocolade (+/- 100g)

-        Pecannoten (+/- 80g)

-        Tarwebloem (+/- 125g)

-        Basterdsuiker (300g) of varieer met Kokosbloesem suiker GreenAge

-        Roomboter (200g)

-        Eieren (3 stuks)

 

Bereidingswijze

STAP 1: Het voorverwarmen van de oven (175 graden).

 

STAP 2: Nu laten we de roomboter en chocolade smelten. Doe deze ingrediënten samen in een kommetje boven een pan met kokend water. Deze werkwijze heet au bain-marie.

 

STAP 3: Terwijl de chocolade en roomboter smelten, kun je nu zelf met de karamel fudge blokjes aan de slag. Hak ongeveer de helft van de blokjes in kleine stukjes, dit doe je voor de pecannoten op dezelfde wijze, zodat je van beide ingrediënten kleine stukjes hebt.

 

STAP 4: Pak de eieren en doe deze in een kom, klop deze vervolgens net zo lang totdat het mengsel luchtig is. Al kloppend voeg je de suiker en de tarwebloem toe. Roer door totdat het mengsel volledig is gemixt.

 

STAP 5: Voeg nu het mengsel van chocolade-roombotermengsel nu toe aan het mengsel van ei, suiker en tarwebloem, roer dit goed door elkaar. Als laatste voeg je de karamel fudge stukjes en de helft van de pecannoten door het mengsel.

 

STAP 6: Pak een bakvorm met een afmeting van 25 cm bij 15 cm en leg hier een bakpapier op. Vervolgens giet je het beslag in de bakvorm. Als laatste verdeel je de rest van de pecannoten over de brownie.

 

STAP 7: Zet de karamelbrownie in de oven voor 35 minuten.

 

STAP 8: Als de karamelbrownie bijna gereed is, kun je de overige karamel fudge laten smelten in een pannetje.

 

STAP 9: Haal de karamelbrownie uit de oven en giet de karamelsaus over de brownie heen. Wij gebruiken hiervoor de drizzle methode, zodat er mooie karamellijnen ontstaan.

 

STAP 10: De karamelbrownie is nu klaar! Maar laat deze wel eerst goed afkoelen voordat je hem aansnijdt. Smakelijk!

  

Wist je dat karamel ook als smaakmaker bekend staat?

Veel hedendaagse producten maken gebruik van karamel als smaakmaker voor bijvoorbeeld snoep, cola en zelfs oude jenevers. In Frankrijk gebruikt men karamel zelfs als ingrediënt om soepen mee te kleuren, denk hierbij bijvoorbeeld aan de bekende Franse Ossenstaart bouillon.