Is amandelmeel gezond?

Amandelmeel is de ideale vervanger van gewoon meel, het bevat veel proteïne, is vetarm en is ook nog eens glutenvrij. Heb jij nou zin in koekjes, cake of brood? Dan is amandelmeel daar perfect voor geschikt. Op deze manier heb je heerlijke baksels die ook nog eens gezond zijn.

Proces

Amandelmeel is gemaakt van geblancheerde amandelen. De witte ongeroosterde amandelen worden fijn gemalen en geblancheerd. Ze worden geblancheerd door ze kort in water te koken. Hierdoor wordt het bruine vliesje gemakkelijk verwijderd.

Gezond

Naast dat amandelmeel superlekker is, is het ook nog eens supergezond. Amandelmeel bestaat uit gezonde vetten, eiwitten en vitamine. Nog een voordeel is dat de meel glutenvrij en koolhydraatarm is. Doordat het meel via een koude persing wordt verkregen wordt 80% van het vet verwijderd.

Waarom

Waarom zou je nou kiezen voor amandelmeel in plaats van bloem? Nou daar zijn dus een aantal redenen voor: 

-       Amandelmeel is gezonder;

-       Het is glutenvrij;

-       Bevat minder koolhydraten;

-       Meer eiwitten.

 

Bewaren

Amandelmeel kun je bewaren in een bak of trommel die luchtdicht is. Deze moet je op een koele plek bewaren of je vriest het meel in waardoor het nog langer houdbaar is. Ook de producten die u bakt met het amandelmeel kunt u invriezen zodat ze langer goed blijven.