Homemade Carrot Cake recept

Homemade Carrot cake recept

Vandaag hebben wij niet een heel lekker receptje gemaakt, maar Luuk van Luuk's Kitchen.
Hij is aan de slag gegaan met o.a. onze rauwe walnoten om een heerlijke carrot cake te maken.
Deze carrot cake is gemaakt zonder geraffineerde suikers en is vervangen door honing en ahornsiroop

Luuk heeft met onderstaande producten gewerkt:

  • 4 eieren
  • 100 ml ahornsiroop
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 220 gr tarwebloem
  • 15 gr (wijnsteen) bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 el speculaaskruiden
  • 250 gr wortelrasp (2,5 winterpeen)
  • 2 el gehakte walnoten
  • 200 gr creamcheese
  • 1 citroen
  • 1 el honing
  • 1 ingevette taartvorm: 22 cm.

Ben je nu ook zo benieuwd geworden hoe hij deze cake gemakkelijk zelf heeft gemaakt?

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius (hetelucht).

Klop de eieren met de hand samen met de ahornsiroop en olie tot een gladde massa.

Meng de droge ingrediënten door elkaar: de bloem, kaneel, speculaaskruiden en het bakpoeder. Voeg toe aan het eimengsel en roer goed door elkaar.

Rasp de wortelen met een fijne rasp en voeg toe aan het mengsel. Schep in de ingevette taartvorm en bak in 45 min af. Check met een sateprikker of de cake gaar is.

Gebruik dezelfde rasp voor de citroen en vang het sap op. Meng met een garde door de creamcheese en breng op smaak met honing.

Laat de cake minimaal 30 min afkoelen. Snijd doormidden en smeer de onderste cake in met de helft van de frosting. Leg de bovenkant erop en smeer de rest van de frosting hierover uit. Bestrooi met de gehakte walnoten en laat de cake minimaal 1 uur in de koelkast staan.

Variaties en meer:

  • Voeg 2 extra eetlepels gehakte walnoten toe aan het beslag en bak mee.
  • Hou wat wortelrasp achter om de taart mee te garneren.
  • Een glutenvrije variant? Vervang de tarwebloem door amandelmeel.