Hoe kun je pijnboompitten het beste roosteren?

Pijnboompitten kopen Nutamo

Hoe kun je pijnboompitten het beste roosteren?

Het lijkt makkelijk om pijnboompitten te roosteren, maar voor je het weet gaat het mis. Als ze net in de pan liggen, lijkt er geen kleur op te komen. Vervolgens vergeet je ze een paar seconden en is de onderkant verbrand, terwijl de bovenkant nog blank is.

Hoe je dit het beste kunt voorkomen? Rooster je pijnboompitten in de oven!

Of je nou pijnboompitten over je salade sprenkelt, ze in koekjesdeeg doet of omdat je een huisgemaakte pesto wilt maken, rooster je pijnboompitjes altijd. Pijnboompitten zijn als ze geroosterd zijn veel lekkerder van smaak. Ongeroosterd zijn ze namelijk smaakloos en flauw. Door de pitten te roosteren krijg je een mooie, egale bruining. Wel moet je goed op blijven letten, want soms zit er maar een minuut tussen ongaar en verbrand.

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden voor. Verdeel de pijnboompitten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 5-10 minuten goudbruin. Roer ze elke 2 minuten om. Zodra de pijnboompitten de juiste kleur hebben mag je ze gelijk uit de oven halen en direct overscheppen op een bord om doorgaren te voorkomen. Geniet van je perfect geroosterde pijnboompitten :) 

Pijnboompitten kopen bij Nutamo

Bij Nutamo kun je de topkwaliteit pijnboompitten kopen voor de beste prijs! Op werkdagen voor 15.00 uur besteld is de volgende dag in huis.

Producten