Hoe gezond is amandelmeel? 5 voordelen op een rij!


Hoe gezond is amandelmeel? 5 voordelen op een rij!

Amandelmeel is een goede vervanger voor diverse andere meelsoorten zoals het bekende tarwemeel. Amandelmeel zoals wij dat vandaag de dag kennen is ontstaan in de Verenigde Staten door het malen van de witte amandelnoot, zonder bruine vlies. Door amandelen, bakpoeder en water te combineren kun je ook heel gemakkelijk zelf amandelmeel maken, hierdoor ontstaat er een meelsoort die prima fungeert als de smaakvolle tegenhanger voor bloem. Veel mensen gebruiken amandelmeel om cakes, taarten en koekjes te bakken! Ondanks dat amandelmeel net als veel andere producten wel wat vetten en calorieën bevat, is het erg lekker, maar om meerdere redenen ook erg gezond en biedt het in veel gevallen een goed en erg smaakvol alternatief om mee te bakken. Daarom hebben wij de 5 voordelen van amandelmeel voor je opgesomd:   

1)     Amandeel is koolhydraatarm

Een van de voordelen van amandelmeel ten opzichte van tarwemeel is dat het koolhydraatarm is. Zo bevat amandelmeel ongeveer 15 koolhydraten, dit terwijl er in tarwemeel 76 koolhydraten zitten. Daarmee past deze meelsoort perfect in een koolhydraatarm- of ketodieet.

 

2)     Amandelmeel is glutenvrij

Dit houdt in dat amandelmeel in het rijtje staat van (onbewerkte) voedingsmiddelen zoals aardappelen, rijst, melk en fruit. Aangezien amandelmeel afkomstig is van de amandelnoot, valt het dus niet onder de tarwesoorten. Gluten is namelijk een eiwit die o.a. voorkomt in tarwe, rogge en gerst.

 

3)     Amandelmeel is lactosevrij

Daarmee is het dus een goed product voor mensen met een lactose-intolerantie. Het product bevat daarmee geen bereidingswijze o.b.v. melkproducten.

 

4)     Goed voor sporters en vegetariërs

Doordat amandelmeel veel gezonde vetten bevat en daarnaast glutenvrij, koolhydraatarm en lactosevrij is, is het een heel erg geliefd product onder sporters. Maar ook voor vegetariërs is dit product geschikt, omdat het geheel plantaardig is en boordevol vitamines en mineralen zit.

 

5)     Amandelmeel zit bomvol goede vitamines & mineralen

Zo bevat het o.a. vitamine E. Dit is een hele belangrijke antioxidant, aangezien het je lichaam goed beschermd tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Het product bevat ook ijzer en calcium, waarbij het ijzer zorgt voor de toevoer van zuurstof door het sterk en gezond houden van de rode bloedcellen en waarbij calcium helpt bij het sterk houden van spieren en botten en een goede werking van het zenuwstelsel. Als laatste zit het product nog vol met diverse andere mineralen en de vitamines B1, B2 & B6.

Uiteraard zijn bovenstaande voedingsstoffen ook net zo aanwezig in de rauwe witte amandel.

Wil je meer weten over dit product? Klik hier

Producten