3 recepten voor Sinterklaasavond

Het heerlijk avondje is gekomen…

Het is weer tijd voor de gezelligste tijd van het jaar. Samen met vrienden en familie (of dit jaar wel echt met je eigen huishouden) genieten van de sfeer van het Sinterklaasfeest. Cadeautjes, snoepgoed, chocola, kruidnoten en de lekkerste baksels. Om dit heerlijke avondje goed voor te bereiden hebben wij de leukste baktips alvast voor je op een rijtje gezet, dit zodat je goed voorbereid bent op een heerlijk avondje met je eigen huishouden.

De lekkerste Nutamotips!

#3 Amandelstaaf:

De meest kenmerkende Sinterklaas lekkernij is toch wel de warme banketstaaf, vers uit eigen oven. Deze smaakvolle Sinterklaas traktatie is geschikt voor het hele gezin en is een smaakvolle lekkernij voor een heerlijke avondje. Op Nutamo.nl vind u bijna alle benodigdheden voor het maken van dit recept. Zo heb je o.a. de beste kwaliteit amandelspijs en heerlijke amandelschaafsels nodig, deze producten zijn uiteraard te vinden op Nutamo.nl. Daarnaast heb je nog een paar andere ingrediënten nodig, we geven je alvast een idee van wat je allemaal nodig hebt: roomboter bladerdeeg, 1 losgeklopt ei voor het bestrijken, snufje kardemom en uiteraard amandelspijs en heerlijke amandelschaafsels. Wij wensen je veel bakplezier!

# 2 Verse speculaas brokken

Speculaas, de smaaktraditie! Het is echt de smaak van de feestdagen en heerlijk voor bij een mok warme chocolademelk, kopje thee of koffie. Zeker in combinatie met de heerlijke amandelen van Nutamo heb je hiermee gegarandeerd succes bij jong en oud. Je kunt ervoor kiezen om de Speculaas te versieren met hele amandelen, amandelschaafsel of amandel split stukjes. Naast de amandelen heb je verder ook nog nodig: basterdsuiker, speculaas of koek kruiden (bijvoorbeeld onze: Speculaasmix Frisia), bakpoeder (bijvoorbeeld: wijnsteen bakpoeder Tammi), daarnaast heb je uiteraard koude boter, bloem, koud water, melk en een snufje zout nodig. Genieten!

#1 Kruidnootjes op basis van amandelmeel

Maar onze absolute favoriet zijn toch wel de kruidnootjes o.b.v. amandelmeel of kokosmeel. Weer net iets anders dan je gewend bent, maar wel een hiermee geef je de kruidnoten een heerlijk nieuwe smaak. Omdat dit onze favoriet is, hebben we de bereidingswijze en de exacte benodigdheden en ingrediënten alvast voor je onder elkaar gezet. Heerlijk bakken met het eigen huishouden en genieten…

De bereidingswijze Ingrediënten:

 180 gram amandelmeel

 4 el honing

40 gram kokosolie

 2 el speculaaskruiden

 snuf Baksoda Tammi

 snuf zeezout

1. Doe het amandelmeel, baksoda, speculaaskruiden en zeezout in een kom en meng het goed door elkaar.

2. Voeg daarna de honing en kokosolie toe. Meng alle ingrediënten kort tot een homogeen deeg.

3. Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.

4. Verwarm de oven voor op 160°C. Leg een velletje bakpapier op de bakplaat. Maak balletjes van het deeg en leg die met op de bakplaat met telkens een beetje ruimte ertussen. Bak de kruidnoten in 20 minuten bruin en knapperig. Laat ze voor het eten afkoelen op de bakplaat.

Wij wensen je een heerlijk avondje..!

Enjoy!