Goede voornemens? Wij helpen je graag!

Goede voornemens? Wellicht kunnen wij jou een handje helpen! Op Nutamo vind je namelijk een groot aanbod aan gezondheidsproducten of goede/ gezonde vervangers, veel van onze producten zijn ook nog eens een perfecte aanvulling op een dieet. Januari is de maand van de goede voornemens, daarom presenteren wij hierbij graag onze 5 tips die jou op weg helpen naar een gezonde start van het nieuwe jaar!

1. Vijgen

Onze vijgen bevatten belangrijke vitamines en mineralen! Vijgen zorgen voor een goede stoelgang, een stabiele bloedsuikerspiegel, sterke botten en ze verzachten keelpijn. Van vijgen kun je dus ideaal snacken. Maar ook zijn ze lekker om toe te voegen aan een salade of een notenmix. En heb je nog meer gedroogd fruit liggen, zoals abrikozen en pruimen? Dan maak je eenvoudig je eigen tutti frutti. Nog een manier om vijgen te eten, is om ze te gebruiken als suikervervanger. De gedroogde vruchten zijn namelijk heel zoet.

2. Zonnebloempitten

Onze rauwe zonnebloempitten zijn klaar om gelijk van te genieten! Strooi een handvol over je salades en muesli, of voeg ze toe aan jouw favoriete baksels. Ook kun je deze heerlijke pitten zo uit het vuistje eten. Elk portie zonnebloempitten is een uitstekende bron van vezels, eiwitten, ijzer en gezonde vetten. Doordat deze pitten rijk aan vitamine B zijn kunnen ze het energieniveau verbeteren, de vorming van rode bloedcellen ondersteunen, het zenuwstelsel bevorderen en angst verminderen. Ze bevatten ook veel vitamine E en mineralen zoals selenium en magnesium. De antioxidante werking van vitamine E, en waarvan de zonnebloempit veel bevat, maakt dat de pit de vrije radicalen (slechteriken) in ons lichaam bestrijdt. Vitamine E zou de symptomen van reumatoïde artritis, artrose en astma verlagen.

3. Super power mix

De super power mix van Nutamo is de ultieme superfoodmix. De melange bestaat namelijk uit een combinatie van superfoods die stuk voor stuk supergezond zijn: moerbeibessen, incabessen, goji bessen en cranberries. En ook zitten er noten en pitten in: cashewnoten, amandelen, walnoten en zonnebloempitten. Dankzij de superfoods en noten krijg je enorm veel vezels, mineralen en vitamines binnen. Voor je ontbijt of toetje is deze super power mix dus een geweldige verrijking.

4. Bijenpollen

Bijenpollen zijn ontzettend gezond! Van alle producten die de natuur ons geeft, is dit zelfs een van de meest complete voedingsbronnen. Deze stuifmeelbolletjes zijn kunstig gemaakt door bijen en bestaan uit stuifmeel en nectar. Bijenkorrels zijn enorm rijk aan proteïnen, vitamines en mineralen. Eet er een of twee theelepels van per dag. Dit kan puur. Of doe deze superfood door je kwark, gezonde smoothie of groenten.

5. Walnoten raw

Onze rauwe walnoten zijn van topkwaliteit! Ze hebben een verrukkelijke nootachtige smaak en een heldere, boterachtige textuur. Ze bevatten vele voedingsstoffen zoals eiwitten, omega-3 en antioxidanten. Daarom vormen ze een geweldige aanvulling op je dieet en zijn zeer geliefd bij sporters. Rauwe walnoten zijn daarom perfect geschikt als tussendoortje en heerlijk te verwerken in gerechten!