Gezonde rijkgevulde snickers

Gezonde rijkgevulde snickers

Ze lijken op de bekende ‘gewone’ snickers, toch zijn deze beter voor je. Geraffineerde suikers en E-nummers hebben plaats gemaakt voor cashewnoten, hazelnoten en pecannoten. 

Ingrediënten voor de bodem:

  • 3 el dadelstroop
  • 3 el kokosolie
  • 75 gr. rauwe cashewnoten
  • 20 gr. rauwe hazelnoten wit
  • 20 gr. rauwe pecannoten

 

Ingrediënten voor de karamellaag:

  • 10 zachte medjoul dadels
  • 80 gr. rauwe cashewnoten
  • 2 el dadelstroop
  • 3 el water

 

Ingrediënten voor de topping:

  • 60 gr. pure chocolade min 70%
  • 10 gr. rauwe cashewnoten
  • 1,5 volle el raw cacao
  • 1,5 volle el kokosolie

 

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten van de bodem in de keukenmachine of blender. Laat deze draaien tot de bodem één plakkering geheel is (Let op: Voeg de kokosolie niet te hard toe. Verwarm de olie desnoods even in een pannetje). Pak een brownie bakvorm en schep het mengsel hierin en verdeel de massa goed. Zet daarna de bakvorm in de koelkast zodat je verder kan gaan met de karamellaag.
  2. Ontpit de medjoul dadels. Doe vervolgens alle ingrediënten van de karamellaag in de keukenmachine of blender. Laat het apparaat zo’n 4 minuten draaien tot je een plakkerige, zachte en smeuïge massa hebt. Schep de karamel over de bodem en smeer deze goed uit. Zet de bakvorm vervolgens in de vriezer zodat je verder kan gaan met de topping.
  3. Smelt de chocolade met de kokosolie. Voeg vervolgens de raw cacao toe. Meng het tot 1 geheel. Schep de chocolade over de karamellaag. Zorg dat je een beetje over houdt voor zometeen. Hak wat cashewnoten grof. Strooi deze over de warme chocolade heen. Top het geheel af met nog een beetje chocolade over de noten. Plaats de bakvorm voor een uur in de vriezer.

 

Geniet van de pure smaken!