Dit is onze belofte

Ayala Rosé Majeur

1 fles (0,75 L)

Op voorraad Op werkdagen voor 15.00 uur besteld = overmorgen in huis!
geen

Ayala Champagne omgeving

Ayala Rosé Majeur - Champagne - Frankrijk

De Ayala Rosé Majeur van het champagnehuis Ayala is gemaakt van Chardonnay (50%), Pinot Noir (40%) (waarvan 6% 'stille wijn') en Pinot Meunier (10%) druiven. De Rosé Majeur champagne is de perfecte belichaming van de originaliteit en finesse van dit Champagnehuis. Deze rosé Champagne is gemaakt van voornamelijk Chardonnay aangevuld met Pinot Noir en een kleine hoeveelheid Pinot Meunier van de beste crus uit de Montagne de Reims. Mede dankzij geringe dosage is deze Champagne expressief, rijk van smaak en elegant.

De lekkerste eettips in combinatie met de Ayala Rosé Majeur

Een feestelijk aperitief, maar ook heerlijk bij verfijnde voorgerechten met schaal- en schelpdieren of bij visgerechten zoals warme kreeft en zalmfilet. Smaakt uitstekend bij desserts met vers fruit.

€ 49,95
Hoe werken de spaarpunten? klik hier voor uitleg.
Op verlanglijst

Nutamo krijgt een 9.3/10 ( 1862 beoordelingen ) bij

Specificaties

Wijnhuis Champagne Ayala
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Appellatie AC Champagne
Wijnsoort Mousserend rosé
Druivenras Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Fles inhoud 0,75 L
Allergenen Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage 12%
Serveertempratuur 6 - 8 °C
Kleur Licht roze
Geur Framboos, aardbei, kers
Smaak Fris, levendig, verleidelijk, elegant, zachte mousse
Minimumleeftijd Geen 18, geen alcohol
LET OP Alcoholconsumptie schaadt de zwangerschap

Wijnhuis omschrijving - Ayala

Ayala -sinds 1860- is een relatief klein champagnehuis, maar produceert champagnes van hoge kwaliteit. Deze boutique winery is sinds 2005 in handen van de Société Jacques Bollinger. Druiven komen hoofdzakelijk van Grand- en Premier Cru wijngaarden en alleen de eerste persing (cuvé) wordt gebruikt. Alle wijnen rijpen aanmerkelijk langer dan de appelation verplicht. Kenmerkend voor Ayala is de lage dosering toegevoegde suikers. Het resultaat is een champagne met een zeer laag restzoetpercentage en daarom een drogere, meer zuivere smaak.

Herkomst van de champagne

Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid.

Vinificatie - Ayala Rosé Majeur

Een rosé champagne in een mooie blend van 50% Chardonnay, 40% Pinot Noir (waarvan 6% 'stille wijn') aangevuld met 10% Pinot Meunier. Licht expressief, aromatisch en heerlijk fris van smaak. De Rosé Majeur heeft minimaal 2 jaar gerijpt op droesem (slechts 15 maanden zijn wettelijk verplicht). Het lage suikergehalte (7,5 g/l tegenover 13 g/l gemiddeld in Champagne) bewijst de hoge kwaliteit van Ayala.

Jouw waardering

Uw waardering