Verse Zachte Sukkary Dadels Zonder Pit

Nutamo krijgt een 9.3/10 ( 2522 beoordelingen ) bij
Voedingswaarde per 100 gram
Energie (KJ) | 1138 |
---|---|
Energie (kcal) | 268 |
Totaal vet | < 0,4 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | < 0,2 g |
Koolhydraten | 62 g |
Waarvan suikers | 49 g |
Eiwitten | 2 g |
Zout | < 0,01 |
Vezels | 5 g |
Allergenen
Cacao | Nee |
---|---|
Eieren | Nee |
Glutamaat (E620 t/m E625) | Nee |
Glutenbevattende granen | Ja |
Kippenvlees | Nee |
Koriander | Nee |
Lupine | Nee |
Mais | Nee |
Melk | Nee |
Mosterd | Nee |
Noten | Ja |
Peulvruchten | Nee |
Pinda | Ja |
Rogge | Nee |
Rundvlees | Nee |
Schaaldieren | Nee |
Selderij | Nee |
Sesamzaad | Ja |
Soja | Ja |
Varkensvlees | Nee |
Vis | Nee |
Weekdieren | Nee |
Wortel | Nee |
Zwaveldioxide en sulfieten | Nee |
Overige gegevens
Land van herkomst | Saudi-Arabië |
---|---|
Ingrediënten | Dadels Kan sporen bevatten van: Noten, Pinda's, Glutten bevattende granen, Sesam, Soja Bewaren: Advies 3 - 7 graden Consumeren: op kamertemperatuur |
100% natuurlijk
Deze dadels van Nutamo zijn vers & onbewerkt geplukt en worden gecontroleerd op de allerbeste kwaliteit. Vervolgens worden de dadels verpakt zodat we er zeker van zijn dat ze niet bewerkt zijn en ze afkomstig zijn van de boer in het Midden-Oosten. Veel bedrijven kiezen ervoor om hun dadels te behandelen met glucosestroop, chemicaliën of conserveringsmiddelen. Echter geloven wij in de puurheid van dit product, dadels worden namelijk al meer dan 6.000 jaar verbouwd. Diverse onderzoeken bevestigen dan ook dat deze vrucht de bewerkingen totaal niet nodig heeft. Proef deze biologische dadels en dan weet je direct waarom wij achter dit product staan.
Veel goede voedingsstoffen
Onze dadels zijn afkomstig vanuit de meest vruchtbare gronden uit de Arabische woestijn. Doordat de vruchten groeien in de echte oase bevatten onze dadels meer voedingsstoffen. Zo zitten er tot 5x meer mineralen in dan in veel andere dadels en bevatten ze de volgende vitamines: A, B1, B2, C, K. Door de juiste technieken te gebruiken kunnen we de beste voedingsstoffen uit de vruchten bewaren, de belangrijkste mineralen in de dadels zijn kalium, magnesium, calcium en fosfor. De dadels bevatten ca. 29 kcal per dadel.
Pure smaak
De zachte en rijke smaak van deze dadels zijn meteen herkenbaar, zo proef je het verschil tussen deze dadel en de medjool of Deglet Nour dadel. Waarom onze dadels zo zacht van smaak zijn? Dat komt doordat het de sukkary dadel betreft en de regio waar deze dadels geteeld worden, namelijk alleen in bepaalde regio’s in Saoedi-Arabië. Maar daarnaast is het juist plukmoment ook van belang, deze dadels worden pas geplukt zodra ze zacht en smeuïg zijn.
Biologische dadelteelt – u helpt meteen!
Buiten het feit dat de smaak van deze dadels overheerlijk is, betreft het ook nog een maatschappelijk verantwoord product. Doordat deze dadels biologisch worden geteeld, ondersteun je dus direct de verantwoorde en biologische dadelteelt in het Midden-Oosten. Het biologisch bewerken van vruchten en planten zal de komende jaren alleen nog maar belangrijker worden en dat u daar nu al in kan bijdragen is natuurlijk altijd een prettig gegeven.
Ontbijtproduct of als gezond tussendoortje
Eigenlijk kunnen dadels op ieder moment van de dag! Zo zijn er veel mensen die hun dag starten met dadels als ontbijt, bijvoorbeeld in een bakje yoghurt, in de smoothie of gewoon puur naturel. Maar ze zijn ook heerlijk als tussendoortje of in combinatie met bijvoorbeeld een noot. De dadel word ook veelal gebruikt als traktatie, zo kun je er bijvoorbeeld heerlijke dadelbonbons mee maken. Maar met de dadel kun je hele creatieve dingen doen.
Bewaren
Om zo lang mogelijk van de dadels te genieten adviseren wij de dadels tussen de 3 - 7 graden te bewaren. Vervolgens zijn ze het lekkerst op kamertemperatuur.