Gebruik
Breng eerst een pan met water aan de kook en voeg vervolgens de udon er aan toe en laat deze vervolgens 10-11 minuten koken. Vervolgens kan de udon afgegoten worden in een vergiet en de noedels afgespoeld worden.
Fabricageproces van udon
Udon wordt gemaakt in vijf verschillende stappen:
1. Eerst wordt het voltarwemeel en zout langzaam gemengd in een speciaal gemaakt mixer. In de zomer is dat zo'n 20 minuten en in de winter 40 minuten. De gluten ontwikkelen zich namelijk door de warmte van natuurlijke fermentatie.
2. Vervolgens wordt het deeg via transportbanden overgebracht naar draaiende cilinders.
3. Hier wordt het deeg in een 20 meter lange straat langzaam tot dunne vellen geperst. Dit gaat aan de hand van diverse, met brons bedekte, cilinders.
4. Daarna worden de dunne vellen gesneden door een getande cilinder tot dunne reepjes.
5. Tot slot gaat de pasta de droogkamer in. Hier moet de pasta ongeveer 50 minuten drogen.
Overige eigenschappen
De Udon van TerraSana is naast biologisch ook: proefdiervrij, vegetarisch, veganistisch, gistvrij, zonder toegevoegde zouten en zonder toegevoegde suiker.