Udon noedels TerraSana

Vandaag besteld, overmorgen in huis
4 spaarpunten
  • Veilig betalen
  • Gratis verzending vanaf €49,99
  • Neem gratis deel aan ons spaarprogramma

Omschrijving

Udon is een lichte Japanse tarwespaghetti met een smakelijke smaak. Deze wordt gemaakt van volkoren tarwe en zeezout. Deze spaghetti wordt vaak in de warmere jaargetijden gegeten, maar ook in de winter is deze erg lekker! Udon is al eeuwen populair. De Jappaners eten deze tarwespaghetti al sinds de Muromachi periode (1392 - 1573). Udon maken is gemakkelijk en snel klaar! Lekker in combinatie met hartige smaakmakers zoals Miso en Tamari.  

Voedingswaarde per 100 gram

Energie (KJ) 1460
Energie (kcal) 344
Totaal vet 2,1 g
Verzadigd vet 0,4 g
Koolhydraten 65,7 g
Waarvan suikers 1,1 g
Eiwitten 13,5 g
Zout 1,9 g
Vezels 4,5 g

Allergenen

Cacao Nee
Eieren Nee
Glutamaat (E620 t/m E625) Nee
Glutenbevattende granen Ja
Kippenvlees Nee
Koriander Nee
Lupine Nee
Mais Nee
Melk Nee
Mosterd Nee
Noten Nee
Peulvruchten Nee
Pinda Nee
Rogge Nee
Rundvlees Nee
Schaaldieren Nee
Selderij Nee
Sesamzaad Nee
Soja Nee
Varkensvlees Nee
Vis Nee
Weekdieren Nee
Wortel Nee
Zwaveldioxide en sulfieten Nee

Overige gegevens

Biologisch Biologische afkomst
Land van herkomst Japan
Ingrediënten Volkoren TARWEmeel, zeezout * = van biologische landbouw

Over dit product

Gebruik

Breng eerst een pan met water aan de kook en voeg vervolgens de udon er aan toe en laat deze vervolgens 10-11 minuten koken. Vervolgens kan de udon afgegoten worden in een vergiet en de noedels afgespoeld worden.

Fabricageproces van udon

Udon wordt gemaakt in vijf verschillende stappen:

1. Eerst wordt het voltarwemeel en zout langzaam gemengd in een speciaal gemaakt mixer. In de zomer is dat zo'n 20 minuten en in de winter 40 minuten. De gluten ontwikkelen zich namelijk door de warmte van natuurlijke fermentatie. 

2. Vervolgens wordt het deeg via transportbanden overgebracht naar draaiende cilinders. 

3. Hier wordt het deeg in een 20 meter lange straat langzaam tot dunne vellen geperst. Dit gaat aan de hand van diverse, met brons bedekte, cilinders. 

4. Daarna worden de dunne vellen gesneden door een getande cilinder tot dunne reepjes. 

5. Tot slot gaat de pasta de droogkamer in. Hier moet de pasta ongeveer 50 minuten drogen. 

Overige eigenschappen

De Udon van TerraSana is naast biologisch ook: proefdiervrij, vegetarisch, veganistisch, gistvrij, zonder toegevoegde zouten en zonder toegevoegde suiker.

Klantbeoordelingen

Laat een beoordeling achter
En ontvang 4 spaarpunten
Uw waardering:
Bezig met laden...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA - het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.