Udon noedels TerraSana

Verpakking 250 gram

geen

Udon is een lichte Japanse tarwespaghetti met een smakelijke smaak. Deze wordt gemaakt van volkoren tarwe en zeezout. Deze spaghetti wordt vaak in de warmere jaargetijden gegeten, maar ook in de winter is deze erg lekker! Udon is al eeuwen populair. De Jappaners eten deze tarwespaghetti al sinds de Muromachi periode (1392 - 1573). Udon maken is gemakkelijk en snel klaar! Lekker in combinatie met hartige smaakmakers zoals Miso en Tamari.  

€ 4,29
Hoe werken de spaarpunten? klik hier voor uitleg.
Op verlanglijst
Dit is onze belofte

De lekkerste producten, dagelijks op bestelling bereid en binnen 24u verzonden!

Na jarenlang proeven kunnen wij met trots zeggen de lekkerste A+ kwaliteit producten uit binnen- & buitenland te verkopen. Maak nu kennis met onze ambachtelijke lekkernijen, van de beste wijnen, dagvers gebrande noten, gezonde ontbijtproducten tot alles voor bij de borrel! Op werkdagen voor 15.00 uur besteld = overmorgen in huis. Probeer Nutamo, een wereld vol smaakbeleving en je proeft het verschil, dat is onze belofte!

Gegarandeerde topkwaliteit en vrij van schadelijke stoffen

Matthijs BoenderNutamo

Bij Nutamo staan we voor de beste service met een persoonlijke touch! Vragen over een bestelling, geen probleem, onze experts helpen je graag!

Nutamo krijgt een 9.3/10 ( 2206 beoordelingen ) bij

Meer informatie

Voedingswaarde per 100 gram

Energie (KJ) 1571
Energie (kcal) 374
Totaal vet 2,6 g
Verzadigd vet 0,4 g
Koolhydraten 70,3 g
Waarvan suikers 1,1 g
Eiwitten 13,3 g
Zout 1,89 g
Vezels 4,5 g

Allergenen

Cacao Nee
Eieren Nee
Glutamaat (E620 t/m E625) Nee
Glutenbevattende granen Ja
Kippenvlees Nee
Koriander Nee
Lupine Nee
Mais Nee
Melk Nee
Mosterd Nee
Noten Nee
Peulvruchten Nee
Pinda Nee
Rogge Nee
Rundvlees Nee
Schaaldieren Nee
Selderij Nee
Sesamzaad Nee
Soja Nee
Varkensvlees Nee
Vis Nee
Weekdieren Nee
Wortel Nee
Zwaveldioxide en sulfieten Nee

Overige gegevens

Biologisch Biologische afkomst
Land van herkomst Japan
Ingrediënten Volkoren TARWEmeel, zeezout * = van biologische landbouw
Details

Gebruik

Breng eerst een pan met water aan de kook en voeg vervolgens de udon er aan toe en laat deze vervolgens 10-11 minuten koken. Vervolgens kan de udon afgegoten worden in een vergiet en de noedels afgespoeld worden.

Fabricageproces van udon

Udon wordt gemaakt in vijf verschillende stappen:

1. Eerst wordt het voltarwemeel en zout langzaam gemengd in een speciaal gemaakt mixer. In de zomer is dat zo'n 20 minuten en in de winter 40 minuten. De gluten ontwikkelen zich namelijk door de warmte van natuurlijke fermentatie. 

2. Vervolgens wordt het deeg via transportbanden overgebracht naar draaiende cilinders. 

3. Hier wordt het deeg in een 20 meter lange straat langzaam tot dunne vellen geperst. Dit gaat aan de hand van diverse, met brons bedekte, cilinders. 

4. Daarna worden de dunne vellen gesneden door een getande cilinder tot dunne reepjes. 

5. Tot slot gaat de pasta de droogkamer in. Hier moet de pasta ongeveer 50 minuten drogen. 

Overige eigenschappen

De Udon van TerraSana is naast biologisch ook: proefdiervrij, vegetarisch, veganistisch, gistvrij, zonder toegevoegde zouten en zonder toegevoegde suiker.

Reviews

Jouw waardering

Uw waardering