Chlorella

Chlorella is een zoetwateralg en verkopen we bij Nutamo in poedervorm. Als poeder voeg je deze superfood namelijk makkelijk toe aan je dagelijkse voeding. Chlorella heeft een neutrale smaak en dus kun je het simpelweg vermengen met een glas water, vruchtensap, shake of smoothie. Zo krijg je op een gemakkelijke manier allerlei extra voedingsstoffen binnen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Superfood
Niet voor niets wordt chlorella tot een superfood gerekend. Want deze groene alg zit vol proteïne, vezels, vitamines en mineralen. Zo bevat het wel 40 tot 50 procent eiwitten. Toch is chlorella geen vervanging voor groente of fruit. Zie deze alg daarom als supplement en zorg dat de basis van je eetpatroon gezond en gevarieerd is. Het advies is om chlorella verspreid over de dag in te nemen. Bijvoorbeeld twee keer per dag een theelepel. Overschrijd deze aanbevolen hoeveelheid niet, want dat kan klachten opleveren.

Felgroen
Chlorella heeft een mooie felgroene kleur. Deze kleur is helemaal natuurlijk! Het komt namelijk dankzij de stof chlorofyl: bladgroen. Dit zit in alle groene planten, grassen, bomen en groenten. Maar de hoogste concentratie komt voor in chlorella. En naast al deze goede voedingsstoffen, bevat chlorella heel veel antioxidanten. Hierdoor kan het een ontgiftende werking hebben op je lichaam. Vanwege dit effect is deze groene alg vooral in Japan erg populair.

Chlorella Vulgaris
Er zijn verschillende soorten chlorella op de markt. Bij Nutamo hebben we de Chlorella Vulgaris in het assortiment. Deze is biologisch, puur natuur en is verpakt in een handige pot. Voor veganisten en vegetariërs is chlorella heel geschikt. Bij Nutamo hebben we naast chlorella nog meer superfoods. Elke dag zetten we ons als familiebedrijf in om jou te laten genieten van lekkernijen en gezonde voeding.