Bijenpollen

Bijenpollen zijn een van de meest complete voedingsbronnen uit de natuur. Zo zijn ze rijker in proteïnen dan bijvoorbeeld vlees en zuivel. Ze bestaan voor wel veertig procent uit eiwit! Niet voor niets dus een superfood: bijenpollen zijn zeer geconcentreerd in voedingsstoffen en doen allerlei goeds voor je lijf. Bij Nutamo houden we van gezond en dus hebben we kwalitatieve bijenpollen in ons assortiment.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat zijn bijenpollen
De kleine gele korrels bestaan uit stuifmeel en nectar. Ze worden ook wel stuifmeelbolletjes genoemd. De compacte bolletjes worden gevormd door bijen, terwijl ze nectar uit de bloemen verzamelen. Ze worden opgevangen als de bijen hun korf binnenvliegen.

Gezondheidsvoordelen
Bijenpollen doen veel voor je gezondheid. Ze hebben zelfs een geneeskrachtige werking. Zo krijg je er veel energie van en verbeteren ze de groei en het herstel van je lichaam. Verder helpen bijenpollen tegen hooikoorts, bij darmproblemen, houden ze je gewicht op peil en reinigen ze je lichaam.

Vitamines, mineralen en antioxidanten
Al deze positieve effecten zijn te danken aan de aanwezige vitamines, mineralen en antioxidanten. Behalve vitamine B12 is het hele vitamine B complex aanwezig! Ook krijg je door het eten van bijenpollen essentiële aminozuren binnen, mineralen én antioxidanten. Zoals calcium, fosfor, ijzer, kalium, magnesium, mangaan, koper, jodium, zink en zwavel.

Eet ze puur of vermeng ze
De korrels eet je puur, maar ook kun je ze door je yoghurt, smoothie of groenten doen. Eet bijvoorbeeld een of twee theelepels bijenpollen per dag. Bij Nutamo verkopen we ze in een handig bakje. Naast bijenpollen, verkopen we nog meer superfoods en gezonde snacks. Al sinds 1991 zetten we ons bij Nutamo in voor gezonde lekkernijen. Al onze producten worden zorgvuldig ingepakt en zijn na bestelling al binnen 24 uur naar je onderweg.